550x90

Norjalainen alitti tunnin Valencian puolimaratonilla - naisissa uusi maailmanennätys

Sondre Nordstadt Moen Lontoon MM-kisojen 5000 metrillä. Kuva: Deca Text&Bild

Sondre Nordstadt Moen Lontoon MM-kisojen 5000 metrillä. Kuva: Deca Text&Bild

Valencian puolimaratonilla pidettiin jälleen hurjaa vauhtia. Naisissa Kenian Joyciline Jepkosgei juoksi puolimaratonin uuden maailmanennätyksen, ja miehissä Norjan Sondre Nordstadt Moen kellotti kaikkien aikojen kolmanneksi kovimman eurooppalaisajan.

Miesten kilpailun voittoon juoksi Bahrainin Abraham Cheroben ajalla 59:11. 26-vuotias Nordstadt Moen oli neljäs uudella Norjan ennätysajalla 59:47.

- Olen erittäin tyytyväinen. Mutta silti sitä aina ajattelee, mitä olisi voinut tehdä paremmin, kun on ylittänyt maaliviivan. Tämä on tulos jatkuvasta 10 vuoden harjoittelusta, Nordstadt Moen kommentoi norjalaislehti VG:lle.

Puolimaratonin Euroopan ennätys on Mo Farahin vuonna 2015 juoksema 59,32.

Tähtäimessä maraton 

Nordstad Moen aikoo juosta maratonin Japanissa 3. joulukuuta. Hänen aikaisempi maratonennätys on 2,10.07.

- Jos viimeiset 5-6 viikkoa reeneissä sujuvat hyvin, yritän roikkua 2.06 vauhtia juoksevan ryhmän mukana. Sitten arvioin matkan aikana kuinka kauan siinä kannattaa pysyä. Alle 2.08 pitäisi kuitenkin mennä, Nordstad Moen arvioi VG:lle.

Maratonin Euroopan ennätys on turkkilaisen Kaan Kigen Özbilenin juoksema 2.06,10.

- Pitkällä aikavälillä tavoitteenani on 2,05. Jos en saavuta sitä, minusta tuntuu, etten ole saavuttanut kaikkea potentiaaliani.

Naisten sarjassa Kenian Joyciline Jepkosgei juoksi uudeksi maailmaennätykseksi 1:04:51. Toinen oli Fancy Chemutai ajalla 1:05:36, millä hän nousi maailman kuudenneksi nopeimmaksi puolimaratoonariksi.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri