Richardsson pinkoi ennätyksensä ja alitti 10 000 metrin EM-rajan Kaliforniassa

Camilla Richardsson Uppsalan hallimaaottelussa talvella. Kuva: Deca Text&Bild

Camilla Richardsson Uppsalan hallimaaottelussa talvella. Kuva: Deca Text&Bild

Richardsson yllättyi voitosta, Vattulainen pettyi. Seuraava kilpailu SM-maastot.

Vasa IS:n Camilla Richardsson juoksi 10 000 metrillä voiton ja komean ennätyksensä 32.39,01 Mt. Sac Relays -kilpailussa Torrancessa Kaliforniassa. Joensuun Katajan Arttu Vattulainen oli miesten 10 000 metrillä yhdestoista kotimaisella kärkiajalla 29.14,68.

Richardssonin tulos rikkoo kirkkaasti elokuisten EM-kisojen 10 000 metrin tulosrajan 33.20,00 ja vie juoksijan Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

- EM-kisoissa en juokse 10 000 metriä, keskityin estejuoksuun, mutta oli todella hauska nähdä, että oma perustaso on näin hyvä 10 000 metrillä, Richardsson riemuitsi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Richardsson lähti matkaan EM-tulosrajan alitukseen tähtäävää vauhtia, mutta kiristi sitten tuntuvasti, kun juoksu kulki vaivatta.

- Jotenkin ne ensimmäiset 6-7 kilometriä kulkivat hyvin, vaikka juoksin aika yksin, kun aloitin rauhassa. Se oli hyvä, koska loppumatkalla minulla oli edessä olevien tyttöjen selät, jotka halusin ottaa kiinni, Richardsson sanoi.

Pari kierrosta ennen maalia Richardsson huomasi yllätyksekseen, ettei muista ole vastusta ja nousi Mt. Sac Relays -kilpailun eliittierässä voittoon.

- Se oli kyllä yllätys, Richardsson sanoi.

Vuoristoleiriltä löytyi vire, Vattulainen pettyi

Kilpailuun vaasalaisjuoksija tuli suoraan onnistuneelta 6,5 viikon vuoristoleiriltä Arizonasta.

- Tunsin jo kilpailuun valmistavassa harjoituksessa Flagstaffissa, että nyt kulkee. Sama tunne oli ennen kisaa verryttelyssä.

Vattulainen jäi miesten kilpailussa täpärästi omasta ennätyksestä 29.14,62. Kilpailun voitti Sid Vaughn 28.32,06.

- Pieni pettymys se oli. EM-rajaa läksin juoksemaan. Kevät on mennyt hyvin ja tuntuma ennen juoksua oli hyvä, Vattulainen sanoi.

Elokuisten Berliinin EM-kisojen tulosraja 10 000 metrille on 28.55,00.

- Pari kierrosta siinä alkuun oli vähän hakemista, kun oli niin paljon juoksijoita. Sitten sain hyvin rytmistä kiinni ja juoksin EM-rajan alitukseen tähtäävää vauhtia. Viisi kilometriä meni hyvin (14.28-14.30), mutta sen jälkeen vauhti vähän tipahti, Vattulainen kertaili.

EM-tulosrajan kimppuun Vattulainen käy uudelleen kuukauden päästä Lontoossa 10 000 metrin Euroopan cupin kilpailussa.

Seuraavaksi Richardsson ja Vattulainen kilpailevat SM-maastoissa Perniössä toukokuun alussa.

Tulokset

inov8 boxi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri