550x90

Utriainen ja Ansio Helsinki City Runin nopeimmat suomalaiset

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Jussi Utriainen ja Henri Ansio olivat nopeimmat suomalaiset lauantain Helsinki City Runin puolimaratonilla.

Kaikkiaan noin 10 000 juoksijaa osallistui tapahtumaan, jonka voitti Virossa kilpailuja voittanut kenialainen Ibrahim Mukunga.

Mukungan voittoaika oli 1.08.32. Utrainen juoksi kakkoseksi 1.10.32 ja kolmanneksi sijoittunut Ansio jäi hänelle kahdeksan sekuntia.

- Viimeiset kuusi vuotta olen juossut samalla tavalla, joka päivä 5-15 kilometriä kevyesti ja satunnaisesti kovempia treenejä, Utriainen kertoi Yleisurheilu.fi-sivustolla.

- Nyt vähän jännitti, kun talvella ei tullut juostua oikeastaan yhtään kovaa harjoitusta. Viikko, puolitoista sitten yritin vähän saada tuntumaan kovaan juoksuun. Se oli aluksi vaikeaa, mutta siitä se sitten lähti. Reitti oli tosi kaunis ja ihmisiä oli mukavasti kannustamassa, hän jatkoi.

Polkujuoksun puolella enemmän viihtynyt Ansio valmistautui puolimaratonin avulla kesän pääkilpailuihin.

- Nyt sain hyvin otettua koneesta tehoja irti vähän lyhyemmällä matkalla. Ajattelinkin ajan menevän sinne tunnin ja 10-11 minuutin väliin. Tyytyväinen täytyy olla, kun matkalla oli vuorovetoa ja vähän peesiapua, Ansio totesi.

Viiden joukossa ei Utriaisen ja Ansion lisäksi nähty muita suomalaisia. Kolmanneksi paras suomalainen oli päivän puolimaratonin kuudenneksi nopein Panu Jantunen.

- Tein syksyllä sellaisen periaatepäätöksen, että yritän vähentää urheilua ja yritän keskittyä vähän muuhun elämään. Yllättävän paljon on silti huvittanut treenata. Kovia treenejä on jaksanut tehdä, mutta perusaerobinen ja varsinkin vauhtikestävyyden tekeminen ovat jääneet vähemmälle, Jantunen sanoi.

Miettinen naisten nopein

Naisten puolimaratonin voitti SM-maantien mestariksi huhtikuussa juossut Suvi Miettinen ajalla 1.19.43.

- Keuhkot ovat nyt kunnossa, kun siitepölykausi on vähän helpottanut. Jalat, kun saa vielä toimimaan. Tosin nyt juoksu oli tosi helponoloista ja sain jopa kirin aikaiseksi. Tuntuu, että olen saanut omaa kuntoa napsun verran paranemaan, Miettinen vertaili tuntumaa Vierumäen kilpailun.

Naisten kakkonen oli Maria Söderström ja kolmas virolainen Kaia Lepik.

Helsingissa juostaan samana päivänä myös maraton, maratonviesti ja viiden kilometrin maantiekilpailu.

Tulokset

550x350


Premiumsport.fi

ulvang banneri