550x90

Sandra Eriksson juoksi ennätyksensä Tukholmassa

Sandra Eriksson. Kuva: Deca Text&Bild

Sandra Eriksson. Kuva: Deca Text&Bild

Kalevan kisoissa jo 14 Suomen mestaruutta voittanut Pedersören Falkenin Sandra Eriksson on kuntoutumassa kahden vaikean vuoden jälkeen. Eriksson juoksi Tukholmassa 5 kilometriä uuteen ennätykseensä ja rikkoi ensi kerran 16 minuutin rajan.

– En olisi uskonut tähän tulokseen tällaisessa kilpailussa! Lähdössä olin jäädä muiden jalkoihin ja aivan aluksi oli vielä 400 metrin ylämäkiosuus.

Toissasyksynä leikattu kantapää ja viimekesäiset jalkavaivat ovatkin nyt ohi ja pitkästä aikaa Erikssonin kunto kasvaa kohisten.

Erikssonin aikaisempi ennätys tällä matkalla oli 16.01,72, minkä hän juoksi viisi vuotta sitten voittaessaan Kuortaneen juhannuskisojen 5000 metrin kilpailun. Erikssonin uusi ennätys sijoittuu ratajuoksujen ja maantiejuoksujen yhdistetyssä Suomen tilastossa kautta aikain yhdeksännelle tilalle.

Päämatkallaan 3000 metrin estejuoksussa Eriksson on viimeksi kilpaillut vuoden 2016 Ruotsi-ottelussa. Tulosraja Berliinin EM-kilpailuihin tässä lajissa on 9.55,00 ja Erikssonin neljä vuotta sitten Glasgow´ssa juoksema Suomen ennätys 9.24,70.

-Yleisurheilu.fi

Tulokset

550x350


Premiumsport.fi

ulvang banneri