550x90

Richardsson lähellä ennätysvauhtiaan, Raitanen vauhdissa 1500 metrillä

Camilla Richardsson jäi Motonet GP:n estekisassa vain sekunnin ennätyksestään. Kuva: Deca Text&Bild

Camilla Richardsson jäi Motonet GP:n estekisassa vain sekunnin ennätyksestään. Kuva: Deca Text&Bild

Yleisurheilun kotimainen GP-sarja käynnistyi keskiviikkona 13.6. Espoossa.

Keski- ja kestävyysmatkoista kilpailtiin miesten 1500 metrillä, naisten 3000 metrin esteissä ja 800 metrillä.

Estejuoksija Topi Raitanen sai hyvän treenin 1500 metrillä, jossa hän juoksi 3.45,03. Hän taisteli tiukasti kilpailun voitosta Benjamin Kovacsin kanssa, mutta unkarilainen vei ykkössijan ajalla 3.44,68. Joonas Rinne oli neljäs ajalla 3.46,64.

– Halusin kiihtyvän, nousujohteisen kisan. Vauhti vähän hyytyi puolessa välissä. Päätin sitten, että mennään vetohommiin, se kasvattaa. Loppusuoralla en saanut rentoutta, meni vähän puristamiseksi. Hyvä treeni, Raitanen sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

 Richardsson alitti EM-rajan

Vasa IS:n Camilla Richardsson kauden ensimmäinen 3000 metrin estejuoksu toi Espoon Motonet GP:ssä Berliinin EM-kisojen tulosrajan alituksen ja voiton ajalla 9.42.81. Se on noin sekunnin juoksijan ennätyksestä.

Richardsson teki Leppävaaran kentällä hyvän juoksun vaikka 3.07:n kilometriajalla kisan avannut jänis veti alun turhan kovaa.

- Yllättävän hyvin jaksoin mukana, vaikka alkuvauhti oli liian kovaa. Sitten vähän panikon,i ja toinen kilometri oli sitten aivan liian hidas, Richardsson harmitteli epätasaista kilpailua, jossa Saksan Jana Sussmann oli toinen ajalla 9.47,92.

- Jos tämä on nyt minun perustasoni, siihen voi olla tyytyväinen. Se jää vain sekunnin minun ennätyksestäni, Richardsson kertaili.

Juoksunakin se oli Richardssonin mukaan hyvä.

- Vesieste sujui hyvin, mutta esteiden ylityksiin tuli vielä vähän sipsutusta.

Seitsemänneksi Espoossa sijoittunut Forssan Salaman Astrid Snäll alitti alle 20-vuotiaiden MM-kisarajan ajalla 10.19,72.

Kuivistolle puolalaisvastusta

Porvoon Akilleksen Sara Kuivistoa Espoon 800 metrillä juostu kauden kotimainen kärkiaika 2.04,65 ei täysin tyydyttänyt. Ukrainan Katerina Klymjuk veti avauskierroksen 59,98, josta Kuivisto taisteli kolmannneksi.

- Vaikka oli se minulla vasta ensimmäinen kunnollinen 800 metrin kilpailu tälle kaudella, ihan tyytyväinen en voi olla. Sellaista 2.03, jopa 2.02-alkuista aikaa odottelin. Nyt vaan juostiin liian hiljaa tuon viimeisen kierroksen takasuora, Kuivisto tuumi.

Turun Urheiluliiton Aino Paunonen oli neljäs ajalla 2.05, 32, joka jää hieman hänen kauen parhaastaan. Puolan Anna Sabat ja Paulina Mikiewicz-Lapinska juoksivat kärkisijat ajoin 2.03,39-2.04,13

- yleisurheilu.fi/kestävyysurheilu.fi

Motonet GP:n tulokset

Motonet GP:n kävelykilpailussa syntyi uusi Suomen ennätys.


Premiumsport.fi

ulvang banneri