Sundell 1500 metrin ylivoimainen ykkönen Tampereella

sundelltommi31012012 introPorin Yleisurheilun Tommi Sundell pinkoi tiistai-iltana Tampereen Pirkkahallissa 1500 metrillä kauden kotimaisen kärkiajan 3.48,28.

 

sundelltommi31012012Tommi Sundell ylivoimaisessa johdossa. Kuva: Jarno MaimonenPorin Yleisurheilun Tommi Sundell pinkoi tiistai-iltana Tampereen Pyrinnön kansallisten hallikilpailujen 1500 metrillä pitkien ratojen kauden kotimaisen kärkiajan 3.48,28. Sundell lähti jo paukusta muilta karkuun ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toistakymmentä metriä muita edellä. Etumatka kasvoi kierros kierrokselta ja lopussa sitä oli jo toistasataa metriä!

- Olishan se saanut kovempaakin kulkea. Olin vajaat neljä viikkoa Etelä-Afrikassa, missä harjoittelu sujui hyvin, paljasti Tommi Sundell kuntonsa salaisuudeksi.

Toisesta sijasta käytiin tiukka kamppailu Kangasalan Kisan Martti Siikaluoman ja Tampereen Pyrinnön Jaakko Laakson välillä. Siikaluoma veti kirissä pidemmän korren ja paransi halliennätystään lukemiin 4.05,82. Laaksolle myös matkan uusi oma ennätys 4.05,87.

- Palasin Portugalin leiriltä tammikuun seitsemäs päivä ja menin armeijaan yhdeksäs päivä. Leirillä kunto alkoi olla jo tikissä, mutta armeijan alkuaika on ollut hieman tottumista toisenlaiseen rasitukseen, kertoi Martti Siikaluoma kisan jälkeen.

Naisten 1500 metrillä matkaan lähti vain kolme juoksijaa. Alkumatkalla Nokian Urheilijoiden 14-vuotias Ellinoora Myötyri näytti jo karkaavan helppoon voittoon, mutta Turun Urheiluliiton Venla Paunonen piristyi viimeisellä kierroksella sellaiseen lentoon, että saavutti Myötyrin ja kiri lopulta niukkaan voittoon. 1500 metriä oli Paunoselle uran ensimmäinen ja hänen voittoaikansa oli 4.56,32. Myötyrin aika 4.56,61 oli hänen sisäratojen ennätyksensä.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri