550x90

Alisa Vainio juoksi 5000 metrin ennätyksensä, Enni Nurmi käveli kauden kärkiajan nuorten SM-kisoissa

Alisa Vainio. Kuva: Touho Häkkinen

Alisa Vainio. Kuva: Touho Häkkinen

Lappeenrannan Urheilumiesten Alisa Vainio juoksi Laitilassa soolojuoksuna 22-vuotiaiden 5000 metrillä Suomen mestariksi ajalla 15.51,94.

Aika on Vainion ennätys ja kauden kotimainen kärkitulos. Vainion aiempi ennätys oli 16.11,87.

– Aika helppoa oli koko ajan. Yllätyin, että se tuli noinkin helposti, kun yksin vedin. Minulla on aina vähän tapana juosta ensimmäinen kierros liian kovaa, mutta aika rohkeasti lähdin, Vainio kertoi.

Enni Nurmi käveli kauden kärkiajan

Espoon Tapioiden Enni Nurmi voitti 22-vuotiaiden naisten 5000 metrin kävelyn erinomaisella ajalla 22.54,15. Tulos on kauden kotimainen kärkiaika ja lyö laudalta myös Berliinin EM-kilpailuihin pidemmille matkoille valittujen Elisa Neuvosen ja Tiia Kuikan tulokset.

Jani Lehtisen valmentama Nurmi käveli jo talvella 2016 naisten halliennätyksen samalla 5000 metrin matkalla ja on nyt uudelleen kohoamassa kohti ikäluokkansa kansainvälistäkin kärkeä. Nurmi voi kilpailla tässä ikäluokassa vielä kaksi seuraavaakin vuotta.

Hopeamitalilla palkittu Oulun Pyrinnön Elina Heikkinen hävisi ylivoimaiselle Nurmelle kaksi minuuttia ja 36,14 sekuntia. 19-vuotiaiden ikäluokassa mestaruuden voittanut Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki paransi ennätyksensä uudelle minuuttiluvulle ja käveli toiseksi nopeimman ajan 23.54,45.

Laitilassa kilpailtiin yleisurheilumestaruuksista 19- ja 22-vuotiaiden sarjoissa. Katso kaikki mestarit tulossivulta.


Premiumsport.fi

ulvang banneri