550x90

Arttu Vattulainen onnistui EM-kympillä “On tämä tietynlainen helpotus“

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Arttu Vattulainen teki erinomaisen suorituksen Berliinin EM-kisojen kympillä tiistai-iltana.

Helteisessä illassa suomalaisen kello pysähtyi aikaan 29.12,02, mikä on hänen uransa toiseksi paras noteeraus 10 000 metrillä.

Suomalainen aloitti maltillisesti, ja yli 30-asteisessa kelissä moni aloitti liian kovaa. Vattulainen poimi selkiä yksi toisensa jälkeen ja sijoitus nousi lopulta 18:nneksi.

Vattulainen oli todella tyytyväinen suoritukseensa.

- On tämä tietynlainen helpotus. Pitkä harjoituskausi on ollut ja monta harjoitusvuotta takana. Vaikeitakin vuosia ollut, hän kertoi Ylen haastattelussa.

Vattulainen myönsi, että juostessa tuli kuuma, jonka vuoksi hän malttoi alussa.

- Katsoin alussa kilometrivauhteja ja aika kovaa lähdettiin. Mietin, etten lähde hurjastelemaan sen enempää, alussa takajoukoissa pysytellyt Vattulainen kertasi kisaa.

Euroopan mestariksi juoksi Ranskan Morhad Amdouni ajalla 28.11,22. Vielä kilometri ennen maalia voitosta juoksi 10 miestä. Viimeisen 600 metrin alkaessa kärkiryhmässä oli kuusi miestä. Viimeisellä kierroksella neljä miestä ratkaisi mitalit. Loppusuoralla Amdouni kukisti Belgian Bashir Abdin. Pronssia otti Italian Yemaneberhan Crippa, kun Espanjan Adel Mechaal hyytyi ulos mitaleilta.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri