Jere Pajunen rikkoi Henri Ansion reittiennätyksen Pyhä Tunturimaratonilla – Oravamäki naisten ykkönen

Jere Pajunen oli 43 kilometrin nopein. Kuva: Alexander Kuznetsov

Jere Pajunen oli 43 kilometrin nopein. Kuva: Alexander Kuznetsov

Lauantaina juostu polkujuoksutapahtuma Pyhä Tunturimaraton keräsi Pyhä-Luoston kansallispuistossa kulkeville reiteille ennätysosanoton.

Pituudeltaan 43 kilometrin miesten sarjassa voittoon juoksi Jere Pajunen, joka paransi Henri Ansion nimissä ollutta reittiennätystä reilulla minuutilla. Pajusen voittoaika oli 3.25.55. Toiseksi tullut Jussi Kumpula jäi Pajuselle 8.41 ja kisan kolmas, Esa Huttunen reilut 12 minuuttia.

PyhaTunturimaratonJuhaSaastamoinenOnevisionKuva: Juha Saastamoinen/Onevision.fi

Naisten sarjassa Maija Oravamäki oli ylivoimainen voittaja ajalla 4.03.08. Samalla rikkoutui Jaana Monosen nimissä ollut aiempi reittiennätys. Seuraavat sijat menivät Susanna Tervolle ja Saila Koikkalaiselle.

Polkujuoksusarja Buff Trail Tourilla Pyhä Tunturimaratonin myötä kärkeen nousi Pajunen ja kakkostilalle Tuomas Keisterik. Sarjan kärkipaikoilla majailleet Henri Ansio ja Jussi Nokelainen eivät osallistuneet lauantain osakilpailuun.

OravamakiMaijaPyhaTunturimaratonOnevisionJuhaSaastamoinenMaija Oravamäki. Kuva: Juha Saastamoinen/Onevision.fi

Naisten tourilla Oravamäellä on selvä johtoasema ennen Mirva Purkusta ja Hanna Jantusta.

Pituudeltaan 21,5 kilometrin tunturipuolikkailla voittoihin ylsivät Juha Hyyryläinen ja Annika Vaara. Kympin nopeimpia olivat Heikki Salo ja Susanna Saapunki. Sekä Saapunki että nopeinta vauhtia miesten kympillä pitänyt Ville Miettunen saivat molemmat aikasakon, sillä heillä ei ollut mukanaan kaikkia sääntöjen edellyttämiä varusteita mukanaan. Saapungin hurja vauhdinpito varmisti aikasakosta huolimatta voiton, mutta Miettunen putosi toiseksi.

Tuulisessa, mutta poutaisessa säässä käyty tapahtuma toi paikalle 535 juoksijaa, mikä on myös tapahtuman osallistujaennätys.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri