550x90

Lahtinen ja Havu ylivoimaisia Espoo Trail Run –polkujuoksun päämatkoilla

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Espoon keskuspuistossa juostavan Espoo Trail Run (ETR) –polkujuoksusarjan kolmas osakilpailu juostiin kesäisissä olosuhteissa torstaina.

Polkujuoksuun osallistui tällä kertaa 200 juoksijaa. Keskuspuiston poluilla 14 kilometrin päämatkoilla kovinta vauhtia pitivät Espoon Akilleksen Paula Havu naisten sarjassa ja Lahden Suunnistajat -37:n Tuomo Lahtinen miesten sarjassa.

- Neljäs kilpailu tai kova harjoitus viiteen päivään painoi jo vähän jaloissa, totesi Lahtinen järjestäjien tiedotteessa.

Kovasta harjoittelusta huolimatta suunnistaja Lahtinen tykitti kovan ajan ja oman ennätyksensä ETR-reitille 55.39. Riccardo Scaletin reittiennätyksestä 54.07 Lahtinen jäi vielä puolitoista minuuttia.

– Panostan syksyn SM-suunnistuksiin pitkälle matkalle, viestiin ja sprinttiin. Sprintissä tavoitteena on päästä 20 joukkoon, kunhan vain pääsen karsinnasta jatkoon. A-finaalit on vähän kiertäneet tähän asti meikäläistä, kertoi Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa opiskeleva Lahtinen tavoitteistaan.

Miesten sarjassa toiseksi juoksi Sami Vähänen ajalla 58.52 ja kolmanneksi Antti Mattila ajalla 1.03.14.

LahtinenTuomoEspooTrailRunKeijoLehtimakiTuomo Lahtinen. Kuva: Keijo Lehtimäki

Paula Havu otti kolmannen kiinnityksen polkujuoksusarjan voittoon.

– Yritin juosta oman ennätyksen, mutta näillä jaloilla se ei nyt onnistunut. Tunturisuunnistus, treenailu Italian vuorilla ja elämäni ensimmäinen sprinttisuunnistuskisa eilen painoivat, totesi Havu kilpailusta ja harjoittelusta.

- Nuuksion maratonille osallistun parin viikon päästä. ETR-reitti oli hyvässä kunnossa. Juuret olivat jotenkin koholla ja tuntui jotenkin tekniseltä, kertoi Havu suunnitelmistaan ja kilpailureitistä.

Naisten sarjan toisena maaliin juoksi Maija Hakkila ja kolmantena Emmi Hanhimäki.

Summanen ja Laapas nopeimmat seitsemällä kilometrillä

Seitsemän kilometrin matkan voittoihin juoksivat Helsingin Suunnistajien Aapo Summanen ja Kaisa Laapas. Summanen alitti puolen tunnin ajan voittaen yli minuutilla toiseksi tulleen Espoon Akilleksen Petrus Hanhijärven ja kolmanneksi tulleen saman seuran miehen Tero Uusitalon.

– Kulki kyllä tosi hyvin! Aamulla kävin lenkillä ja tuntui että nyt on kulkupäivä. Halusin tehdä oman ennätysajan ja niinhän mä teinkin. Happi kulki, ylämäissä ei tuntunut ja meno oli rentoa, kuvaili Summanen onnistunutta juoksuaan.

Lahtisen tavoin syyskuussa kilpailtavaan suunnistuksen SM-sprinttiin tähtäävä Summanen panostaa ensi vuonna myös polkujuoksuihin.

– Tiomila, Jukola ja SM-keskimatka suunnistuksessa ja tämän jälkeen todennäköisesti voisi lähteä NUTS Tour:ia haastamaan, lisäsi Summanen ensi vuoden tavoitteistaan.

EspooTrailRunHavuPaulujaMaijaHakkilaKeijoLehtimakiPaula Havu ja Maija Hakkila. Kuva: Keijo Lehtimäki

Naisten seitsemän kilometrin voittaja Kaisa Laapas oli tyytyväinen parin vuoden kilpailutauon jälkeen kisaansa.

– Oli kiva juosta pitkästä aikaa. Ehkä hieman reippaasti juoksin kaksi ensimmäistä mäkeä. Puolimatkan jälkeen tavoitin pidemmän matkan juoksijoita ja silloin jouduin hieman rauhoittamaan, mutta hyvin meni, kuvaili Laapas juoksua.

Toiseksi juoksi nuori suunnistajalupaus Inari Karppinen ja kolmanneksi Jola Maisala. Nuorten sarjoissa kolmen kilometrin matkalla voitot menivät Espoon Akilleksen Maijukka Hanhijärvelle ja Matias Veikkolalle.

Espoo Trail Run –polkujuoksusarja koostuu neljästä osakilpailusta. Tämän vuoden viimeinen osakilpailu juostaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2018.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri