550x90

Hannu-Pekka Pukema ja Hanna-Mari Siivonen vahvimmat Himos Trailissa

Nouskin Juho Ylinen pyyhkäisi karkuun Hannu-Pekka Pukemalta, Jussi  Nokelaiselta ja Teemu Toivaselta, kun Extreme -sarjan kvartetti kapusi  Pohjois-Himokselle. Kuva: Milka Koskinen

Nouskin Juho Ylinen pyyhkäisi karkuun Hannu-Pekka Pukemalta, Jussi Nokelaiselta ja Teemu Toivaselta, kun Extreme -sarjan kvartetti kapusi Pohjois-Himokselle. Kuva: Milka Koskinen

Maamme polkujuoksijoiden eliittiin tuloaan tekevä Elimäen Vauhdin Hannu-Pekka Pukema pääsi näyttämään kuntonsa lauantaina Himoksella, kun mies luukutti 945 metriä nousua käsittävän kovatasoisen 26 kilometrin Extreme -sarjan voittoon.

- Pääsin puskista iskemään ja näyttämään kovan kuntoni, kun en ollut järjestäjien listalla suosikkien joukossa, hehkutti Pukema maalissa.

Nouskin nuori suunnistaja Juho Ylinen heilutti tahtipuikkoa 15,7 kilometrin kohdalla, kun hän varvasi hyvävoimaisena runsas minuutti ennen Pukemaa ja yli pari minuuttia ennen Teemu Toivasta.

- Juho teki hyvän kisan, mutten uskonut hänen jaksavan tuollaisella lantion asennollaan painaa loppuun saakka, kehui Pukema.

2.01.27 ajan kellottanut Pukema teki oikean päätelmän, sillä hän tavoitti viimeisellä kympillä Ylisen ja repi häneen 46 sekunnin kaulan. Toivanen piti kolmannen sijan, mutta ero Pukemaan venähti yli neljäksi minuutiksi.

- Aloitus oli liian kova, ja alamäet olivat itselleni haastavia, summasi vasta toisen polkujuoksukisansa käynyt Toivanen.

Extreme-triathlonisti Toivanen jätti taakseen kahden ja puolen minuutin turvin swimrun-parinsa Teemu Lemmettylän, joka hävisi voittajalle seitsemän minuuttia.
Ennakkosuosikkien joukkoon lukeutunut Jämsän oma poika Jussi Nokelainen suomi itseään varvauksessa löysäksi jätkäksi ja jätti kisan kesken, kun jalkapohjien kanssa oli pieniä ongelmia.

Hanna-Mari Siivonen nousi naisten ykköseksi

Naisten Extreme -sarjassa Kooveen kaksikko Hanna-Mari Siivonen ja Marjo Taanila tekivät yhdessä taivalta aina 21,8 kilometriin asti.

- Sen jälkeen en enää Marjoa nähnyt. Oli hyvä kisa, kun näin hieno sijoitus tuli, summasi Siivonen.

Kun Siivosen voittoaika oli 2.32.29, hän jätti loppukilometreillä puolitoista minuuttia 2.34.03 ajan merkkauttanutta Taanilaa. Kepeästi maaliin askeltanut Ulrika Uotila sai ajakseen 2.39.40 ja täydensi Kooveen kolmoisvoiton.

HämäläinenEmmaJtainiNaisten Challenge -sarjan voittaja Emma Hämäläinen tykitti hyvissä voimin maaliin. Kuva: Jorma Taini

Mikkola ja Hämäläinen Challenge -sarjan voittajiksi

Polkujuoksumaajoukkueen Tomi Mikkola ja Sportia Jämsää edustanut hiihtäjä Emma Hämäläinen pitivät odotetusti pintansa 630 metriä nousua käsittävässä 17 kilometrin Challenge-sarjassa ja kellottivat ajoikseen 1.20.18 ja 1.31.24.

- Oli hieno mutta raskas reitti, mikä imi voimat. Alkunousu oli varsinkin tosi raskas, missä piti malttaa, juttusi omassa ylhäisessä yksinäisyydessään maisemista nauttinut Mikkola.

Hän ilmoittautui ensiksi Extreme -sarjaan, muttei startannutkaan siihen, kun parin viikon päästä on haastava kisa Nuuksiossa. Viime vuonna Extreme -sarjan voittanut Hämäläinen tykkäsi, kun tänä vuonna pääsi varvaamaan kilpailukeskuksessa.

- Kyllä sen tässä maastossa tunsi, että matka oli lyhyempi kuin viime vuonna.

Miesten muut palkintosijat veivät Heikki Yijälä ja Joel Sariola sekä naisten Reetta Lakanen ja Greta Sariola.

Suunta Jyväskylä ylivoimainen Team Spiritissa

Suunta Jyväskylän kvartetti Kalle Häkkinen, Pauli Leinonen, Lauri Pohjola ja Tuukka Senttula kirkasti viime vuoden kolmossijansa voitoksi, kun 26 kilometrin mittainen Extreme -sarjan reitti juostiin viestinä. Jyväskyläläiset pitivät 1.59.10 ajallaan puolentoista minuutin turvin takanaan myös yksin reitin kiertäneen Extreme -voittajan Hannu-Pekka Pukeman. Muut Team Spiritin palkinnot nappasivat jämsäläinen Neliveto ja Paljakan Pikakiiturit ajoin 2.38.45 ja 2.40.57.

-Jorma Taini

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri