550x90

Polkujuoksua Seitsemisen kansallispuistossa – Siukkola ja Haaja kilpasarjojen ykköset

Polkujuoksijoita Seitsemisen kansallispuistossa. Kuva: Ikaalisten Nouseva-Voima

Polkujuoksijoita Seitsemisen kansallispuistossa. Kuva: Ikaalisten Nouseva-Voima

Kolmatta kertaa järjestetty Seitsemisen polkujuoksu käytiin sunnuntaina Seitsemisen kansallispuiston poluilla Ikaalisissa.

Kilpailun keskuksena toimi Koveron perinnetila, jossa sekä lähtö- että maalipaikka sijaitsivat. Pitkä ja kuuma kesä on vihdoin viilentynyt ja sunnuntai tarjosi osallistujille ihanteelliset juoksuolosuhteet, kun sää oli poutainen ja lämpömittarin lukemat olivat kesään nähden maltillisessa, mutta lämpimässä parinkymmenen asteen lukemissa.

Tapahtuman päämatkana käytiin 19 kilometriä, jonka miesten kilpasarjan voittoon juoksi Ville Siukkola kellottamalla ajan 1.19.29. Voittaja piti reitistä.

- Juostavaa polkua. Vaikka mukaan mahtui teknisiä pätkiä, sai silti pitää suurimmaksi osaksi reipasta vauhtia, eikä reitillä ollut suuria korkeuseroja, jotka olisivat hyydyttäneet miestä, polkujuoksun erikoisseura Sajaniemen Sonneja edustava Siukkola totesi järjestäjien tiedotteessa.

SiukkolaVilleHynninenTaneliSeitsemisenPolkujuoksuPHaavistoSeitsemisen polkujuoksun 19 kilometrin kaksi nopeinta Ville Siukkola (vas.) ja Taneli Hynninen. Kuva: Päivi Haavisto

Siukkola ratkaisi ykköstilan kolmisen kilometriä ennen maalia, kun Taneli Hynninen tippui kyydistä ja tuli maaliin puoli minuuttia voittajan takana.
Hän oli ensimmäistä kertaa Seitsemisen tapahtumassa, mutta polkujuoksut ja Seitsemisen polut ovat muuten tulleet tutuiksi. Tällä kaudella Siukkola on kiertänyt Buff Trail Touria ja syksyllä saman sarjan kilpailuja on luvassa lisää.

- Tavoitteena on olla Buff Trail Tourilla kymmenen joukossa kauden päätteeksi, Siukkola paljasti.

Naisten kilpasarjassa voittajaksi selvisi Emma Haaja. Kymmenen kilometrin kuntosarjan nopeimmat olivat Antti Leppänen ja Iida Savolainen. Tapahtumassa oli myös 5,4 kilometrin kuntosarja ja perhelenkki, jossa kansallispuiston polkuja kierrettiin koko perheen voimin kaikessa rauhassa luontoa ihmetellen.

Tapahtuman järjesti Ikaalisten Nouseva-Voima. Tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna, ja järjestäjien tavoitteena on saada paikalle lisää juoksijoita, sillä Koverossa on tilaa jopa 300 polkujuoksijalle.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri