550x90

Janica Raumalle jälleen hulppea ennätysparannus

Janica Rauma. Kuva: Deca Text & Bild

Janica Rauma. Kuva: Deca Text & Bild

Kestävyysjuoksija Janica Rauma jatkoi Lappeenrannan Motonet GP:ssä Kimpisen kentällä samaa hurjaa ennätysten murskaamista, jota hän on kesän mittaan esittänyt.

Kesän kolmas 5000 metrin kilpailu toi Forssan Salaman juoksijalle voiton ja ennätyksen 16.02,24. Aiempi ennätys oli 16.12,17.

- Minulla oli käteen piirretty väliajat 16 minuutin aikataululle. Ajattelin, että käytän sitä jos juoksen yksin, mutta en ryhmässä, Rauma sanoi SUL:n tiedotteessa.

Väliajoilla oli käyttöä. Rauma juoksi tasaisen kisan ja antoi samalla vakuuttavan näytön siitä, että hänellä on eväät taistella isoista pisteitä Ruotsi-ottelussa, jossa tarjolla on 3000 metrin esteet ja sileä ratamatka.

- Ei tämä aika yllätys ollut, kun tuli tuo 16 minuutin aikataulu etukäteen käteen piirrettyä, Rauma sanoi.

Georgian Valeria Zhandarova oli kilpailussa toinen ajalla 16.02,71 ja virustaudin kourista toennut järjestävän seuran LUM:n Alisa Vainio kolmas ajalla 16.03,72.

- Päätin vasta aamulla verryttelyn jälkeen, että juoksen kilpailun. Olin koko viime viikon virustaudissa. Nyt juoksu tuntui vielä aika voimattomalta, Vainio sanoi.

Kilpailussa Rauman ohella oman ennätyksensä kärkipään juoksijoista teki viidenneksi ajalla 17.22,47 sijoittunut Lahden Ahkeran Salla Laukkanen.

Tulokset


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri