Ruotsalaissuunnistaja pronssille yleisurheilumestaruuskisojen 10 000 metrillä - alitti puoli tuntia

Miesten 10 000 metrin kärkikolmikko Abhanom Abraha, Ebba Tulu Chala ja Jonas Leandersson. Kuva: Deca Text&Bild

Miesten 10 000 metrin kärkikolmikko Abhanom Abraha, Ebba Tulu Chala ja Jonas Leandersson. Kuva: Deca Text&Bild

Ruotsin yleisurheilumestaruudet ratkottiin viikonlopun aikana Eskilstunassa. Naapurimaan suunnistajat testasivat ratavauhtiaan kympillä perjantaina.

Latvian MM-kilpailuissa sprinttiviestin maailmanmestaruuden Ruotsin joukkueessa voittanut Jonas Leanderssonin vauhti riitti pronssiin. Kello pysähtyi ajassa 29.43,11. Puolen tunnin alitus kympillä on kova tulos juoksijalle, mutta etenkin suunnistajalle.

- Nyt voin sanoa alittaneeni puoli tuntia. Tuntuu hienolta saavuttaa tämä, Leandersson totesi Ruotsin suunnistusliiton tiedotteessa.

Tavoite oli alle 30 minuutin tulos ja mitali tuli miehen omien sanojen mukaan bonuksena. Pronssimiehen mukaan mestaruuskisoissa juostaan mitaleista, eikä ajasta. Hän kertoi rytmin vaihdelleen kisassa jatkuvasti.

- Sade ja tuuli tekivät vetomiehen olosuhteet epäkiitollisiksi. Täytyy olla kiitollinen koko matkan kestäneestä vetoavusta, Leandersson mietti.

- Melkein loppuun asti tuntui hyvältä, mutta se tunne loppui, kun vauhti kiihtyi viimeisellä kierroksella. Mutta olen erittäin tyytyväinen, viimeisellä kierroksella kärkikaksikon kyydistä pudonnut Leandersson totesi.

Miesten kympin voitti Abhanom Abraha ajalla 29.35,47. Ebba Tulu Chala juoksi hopealle kolme sekuntia voittajasta. Muista suunnistajista Emil Svensk oli seitsemäs (30.46,20) ja Martin Regborn kymmenes (31.03,44).

 HermanssonHannaRuotsiYUDecaHanna Hermansson juoksi tuplamestariksi. Kuva: Deca Text & Bild

Naisten pisimmillä matkoilla tuplamestaruuden vei Linn Nilsson. Kympin voitto irtosi ajalla 34.33,06 ja vitosen ykköstila tuloksella 16.24,30. Miesten tavoin myös naisten kympillä suunnistajat kokeilivat vauhtiaan radalla. Valkovenäläinen Anastasia Denisova otti hopeaa jääden Nilssonille vain pari sekuntia. Sprinttiviestin maailmanmestaruuden ankkuroinut Tukholman Midnattsloppetissa Sandra Erikssonille hävinnyt Karolin Ohlsson oli kympillä seitsemäs.

Miesten 5000 metrillä voittaja oli Kalle Berglund ajalla 14.46,03. Sama mies voitti myös 1500 metriä. Miesten 800 metriä voitti Andreas Kramer. Naisten 800 ja 1500 metrillä tuplamestariksi tuli Hanna Hermansson.

Naisten esteiden mestari oli Charlotta Fougberg. Vuoden ajan esteistä taukoa vammojen takia pitänyt Fougberg voitti juoksun ajalla 9.42,14. Miesten esteiden kulta meni Napoleon Solomonille tuloksella 8.43,29.

Ratakävelymestaruudet menivät Perseus Karlströmille ja Monika Svenssonille.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri