Tallinnan maraton keräsi ennätysosanoton ja satoja suomalaisia Viroon

Arkistokuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Arkistokuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Viikonloppuna etelänaapurin pääkaupungissa Tallinnassa juostu Tallinnan maraton ja 10 kilometin Syysjuoksu (Sügisjooks) keräsi kaupungin kaduille 23 940 liikkujaa, mikä teki tapahtumasta kaikkien aikojen suurimman Virossa järjestetyn urheilutapahtuman.

Lauantai-iltana juostiin kymppiä ja sunnuntaina ohjelmassa oli maraton ja puolimaraton. Ennätysosanoton lisäksi tapahtuma oli myös ennätyslämmin, sillä lauantain kymppi juostiin yli 25 asteen lämpötilassa.

Arvokisamaratoneillakin nähty Fosti teki historiaa, sillä voitto oli ensimmäinen virolaisen juoksema voitto Tallinnan maratonilla. Aiemmin voittaja on tullut Afrikan maista. Lisäksi voitto oli Fostin 18 juostun maratonin uran ensimmäinen.

- Ensimmäisenä virolaisena Tallinnan maratonin voitto, tunne on mahtava. Samalla tämä on minun ensimmäinen maratonvoitto 18 juostusta maratonista, mikä on saavutus sekin, Fosti kertoi kilpailun jälkeen.

Fosti tähtäsi 2.20 alitukseen, mutta viimeiset 10 kilometriä olivat yksin juostuna liian raskaat.

Naisten kilpailussa nopein oli Kenian Daisy Langat ajalla 2.33.50. Naisten kakkonen oli Kaia Lepiku ajalla 2.52.23.

Tapahtuma toi Viroon myös satoja suomalaisia juoksun ystäviä. Parhaista suomalaistuloksista vastasivat Iiro Niskanen ja Ulla Huopaniemi. Niskasen aika 2.47.26 riitti sijaan 23. Huopaniemi oli naisten joukossa kahdeksas ajalla 3.03.52.

Tapahtuma oli samalla myös maratonin Viron kansallinen mestaruuskilpailu, joten Fosti ja Lepiku ovat hallitsevia maan mestareita.

Puolimaratonin voittivat Tiidrek Nurme (1.03.27) ja Norah Chebet (1.12.56), joka voitti edellispäivän naisten kympin ajalla 34.05. Miesten lauantaisella kympillä nopeinta vauhtia piti Weldom Kerich (30.15). Topi Raitasen kanssa Berliinin EM-kisoissa esteiden finaalissa juossut Kaur Kivistik oli kympin kolmas ajalla 31.02.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri