Lidingöloppet keräsi jälleen yli 30 000 juoksijaa – Kero, Lindholm ja Nikander parhaat suomalaiset

Kuva: Peter Holgerson/Lidingöloppet

Kuva: Peter Holgerson/Lidingöloppet

Ruotsalainen estejuoksija Napoleon Solomon ja Kenian Sylvia Medugu olivat vahvimmat maailman suurimman maastojuoksutapahtuman Lidingöloppetin 30 kilometrin matkalla lauantaina Tukholman kupeessa.

Solomon kellotti ajan 1.37.42, mikä riitti voittoon vajaan puolentoista minuutin marginaalilla. Ebba Tulu Chala juoksi kakkoseksi ja John Muthui Musee kolmanneksi. Miesten 30 kilometrin paras suomalainen oli Turun Urheiluliiton Jaakko Kero, joka oli kilpailun 48:s.

Naisten kilpailussa Medugu teki uuden reittiennätyksen 1.53.00. Voittajan takana Annie Bersagei oli toinen ja Hanna Lindholm kolmas. Johanna Lindholm (Loviisan Tor) oli parhaana suomalaisena 11:s.

SolomonNapoleonLidingoloppetNapoleon Solomon. Kuva: LIdingöloppet

Lauantaina aamupäivästä käydyssä 15 kilometrin kilpailussa Norjan Kristine Eikrem Engeset kilpaili naisten voitosta Yitayish Agidewia vastaan ja norjalainen oli lopulta vajaan minuutin etiopialaista parempi. Voittajan aika oli 55.04. Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander oli naisten kilpailun 12:s ja Vörå IF:n Marie Sippus 13:s yhdeksän sekuntia Nikanderin perässä. Kaksikko jäi Engesetille reilu viisi minuuttia. Miesten 15 kilometriä juoksi nopeimmin Abraha Adhanom.

Junioreiden kilpailussa suomalaispanos oli hyvä. Naisten 19-vuotiaiden 10 kilometrillä Astrid Snäll oli toinen ajalla 37.06. Samassa ikäluokassa Salla Laukkanen oli kolmas. 17-vuotiaissa naisissa Heljä-Viivi Unkila oli toinen ajalla 39.48.

Vuodesta 1965 lähtien järjestetty Lidingöloppet oli tuttuun tapaan kansanjuhla, sillä kilpailuun oli ilmoittautunut yli 30 000 maastojuoksun ystävää.

Tulokset

-Juho-Veikko Hytönen

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri