550x90

Eemil Helander mitalitaistelussa nuorten olympialaisten juoksussa

Eemil Helander. Kuva Ruotsi-ottelusta. Kuva: Hasse Sjögren/Deca Text&Bild

Eemil Helander. Kuva Ruotsi-ottelusta. Kuva: Hasse Sjögren/Deca Text&Bild

Kestävyysjuoksun lopputulokset ratkeavat nuorten olympialaisissa estejuoksun ja 4 kilometrin maastojuoksun yhteistulosten perusteella.

Vahvavireinen Eemil Helander taktikoi upeasti poikien 2000 metrin estejuoksussa ja sijoittui neljänneksi ajalla 5.46,41.

Helander paransi ennätystään kuudella sekunnilla ja juoksi 17-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi nopeimman ajan. Helanderia nopeammin ovat juosseet vain Arto Kuusisto vuonna 1986 ja Vesa Laukkanen vuonna 1975.

‒ Juoksu meni taktisesti vielä paremmin kuin mitä ajattelin, pysyttelin perällä ja säästin voimia, oli hieno fiilis lopussa, kun huomasi että muut ei jaksa ja itse jaksaa, tuntui hyvältä napsia miehiä kiinni edestä.

Helander aloitti maltillisesti joukon hännillä, kun osa juoksijoista lähti mukaan Afrikan mestarin Abrham Sime Tufan raakaan vetoon. Etiopialainen Tufa juoksi ensimmäisen kilometrin aikaan 2.49,60 ja karkasi sitten täysin ylivoimaiseen voittoon. Häntä seuranneet muut ennakkosuosikit väsähtivät päätöskierroksella, ja Helander nousi huimalla kirillä kohti kärkeä.

Tytöissä Pinja Kotinurmi juoksi 2000 metrin esteissä sijalle 10 ajalla 6.50,97 ja Nathalie Blomqvist oli 1500 metrillä ratakilpailun kahdeksas ajalla 4.29,50.

Maastojuoksuosa kilpaillaan maanantaina. Kilpailut käydään Buenos Airesissa.

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri