550x90

Helander ja Blomqvist juoksivat kuudenneksi Nuorten olympialaisissa Buenos Airesissa

Kuva nuorten Suomi-Ruotsi -yleisurheilumaaottelusta. Kuva: Deca Text&Bild

Kuva nuorten Suomi-Ruotsi -yleisurheilumaaottelusta. Kuva: Deca Text&Bild

Maanantai oli suomalaisnuorille menestyksekäs päivä, kun Suomi saavutti nuorten olympialaisissa mitalin ja viisi pistesijaa Buenos Airesissa.

Kestävyysjuoksijat päättivät kisansa maastojuoksuun

Nuorten olympialaisten kestävyysjuoksumatkoilla kilpailuformaatti oli erilainen kuin mihin yleensä on totuttu. Kaikilla juoksumatkoilla 1500 metristä ylöspäin juostiin ensin ratakisa ja sitten maastojuoksukisa. Kunkin lajin tulokset määräytyivät ratamatkan sijoitusten ja kyseisen lajin urheilijoiden keskinäisten maastojuoksusijoitusten perusteella.

Suomalaisista parhaissa asemissa maastojuoksuun starttasi 2000 metrin esteiden ratakisassa neljänneksi juossut Eemil Helander. Hän taittoi 4 kilometrin maastojuoksun ajassa 12:15, ja oli estejuoksijoista yhdeksänneksi paras. Näin Helanderin sijalukupisteiksi tuli 4+9=13, ja loppusijoitukseksi 6:s.

- Lähdin laittamaan kaikki peliin, kun kyseessä oli kauden vika kisa. Hyvin meni, sain kaiken irti itsestäni. Tänään oli niin kova taso, ettei mitaliin ollut mahdollisuuksia, mutta tyytyväinen täytyy olla, Helander sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Tyttöjen 1500 metrillä Nathalie Blomqvistin loppusijoitus oli niin ikään 6:s (8.+6.).

- Olen kyllä tyytyväinen. Ratakisa ei mennyt niin hyvin kuin odotin, mutta tänään kulki ja on mukava lähteä kotiin tällaisen juoksun jälkeen, Blomqvist iloitsi.

Tyttöjen 2000 metrin esteissä Pinja Kotinurmi oli 8:s (10.+6.) ja poikien 3000 metrillä Julius Mäkisen loppusijoitus oli 13:s (14.+14.).

Suomalaismitalista maanantaina vastasi Jessica Kähärä korkeushypyn pronssilla. Suomen toisesta mitalista kisoissa on vastannut ilmakivääriampuja Viivi Kemppi myös pronssilla. Kisat päättyvät torstaina.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri