550x90

Komia Ilkan polku juostiin Kurikasta Ilmajoelle – Juha Sorvisto ja Merja Kuusisto päämatkojen ykköset

Kuva: Matti Hautalahti

Kuva: Matti Hautalahti

Lauantaina toista kertaa järjestetty KOMIA Ilkan Polku –polkujuoksutapahtuma lähes tuplasi osanottomäärän keräten liki 200 osallistujaa.

Sää helli juoksijoita reitin ollessa marraskuisen hyvässä kunnossa aurinkoisessa kelissä ja viime vuotinen jäinen lumiloska oli kaukainen muisto vain. Tapahtumakeskuksena toiminut ilmajokinen Tuomikylän kyläkoulu täyttyikin ääriään.

KomiaIlkanpolku6MattiHautalahtiJuha Sorvisto. Kuva: Matti Hautalahti

Suunnistajat kärjessä tänäkin vuonna

Miesten 35 kilometrin matkalla viime vuoden kakkonen Vaajakosen Terän suunnistaja Juha Sorvisto kirkasti kakkossijan voitoksi. Sorvisto karkasi omille teilleen heti alkumatkasta ja nipisti Jussi Sunan viime vuotisesta voittojasta lähes neljä minuuttia.

Toiseksi juoksi niin ikään Vaajakosken Terän suunnistaja Lauri Oikarinen 8.29 Sorviston jälkeen ja kolmanneksi Kangasala SK:n suunnistaja Jaakko Istolahti 13.20 voittajalle jääneenä.

- Olen paremmassa kunnossa kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, ja toki reittikin oli nopeammassa kunnossa kuin viime vuonna, mutta olihan siellä märkää nytkin, kommentoi Sorvisto kovaa juoksuaan järjestäjien tiedotteessa.

KomiaIlkanpolku4MattiHautalahtiMiesten päämatkan kärkikolmikko. Kuva: Matti Hautalahti

Naisten 35 kilometrin matkalla takavuosien maajoukkuehiihtäjä Merja Kuusisto (os. Lahtinen) uusi viime vuoden voittonsa ajalla 2.59.14 alittaen reilulla minuutilla edellisvuoden voittoaikansa. Kakkossija meni myös tuttuun osoitteeseen, sillä Eija Keski-Säntti saapui toisena maaliin myös tänä vuonna. Kolmanneksi juoksi aikanaan nuorten euroopan mestaruusmitalinkin urallaan saavuttanut entinen kestäyysjuoksija Minna Impola (os. Myllykoski).

KomiaIlkanpolku5MattiHautalahtiMerja Kuusisto oli naisten päämatkan voittaja jo toistamiseen. Kuva: Matti Hautalahti

KOMIA Pikku Ilkakin suunnistajien tahtiin

Miesten 17km matkan voittoon juoksi Lahden Suunnistajat -37:n Tuomo Lahtinen, joka pienien jalkavaivojen vuoksi päätti vaihtaa 35km matkan lyhyempään. Vauhti olikin varsin ylimääräistä ja toiseksi tullut Tepon Ari-Pekka Kaivosaari jäi reilut kuusi minuuttia. Kolmossijan nappasi Rasti-Jussien Mikko Lähdesmäki.

Naisten Pikku Ilkassa nähtiin tiukkaa vääntöä maan kärkisuunnistajien Heini Wennmanin ja Sari Anttosen välillä. Anttonen jätti alkumatkalla Wennmanin jo taakseen, mutta hyytyi lopussa ja Wennman nousi rinnalle ja ohi jättäen Anttosen lopulta taakseen yli kolmella minuutilla. Kolmanneksi juoksi Kirsi Antila Jurvasta.

KomiaIlkanpolku3MattiHautalahtiNaisten kärkikolmikko. Kuva: Matti Hautalahti

KOMIA Ilkan viestillä iloista menoa

KOMIA Ilkan Viesti niin ikään tuplasi joukkuemääränsä 11 joukkueen ilmoittautuessa mukaan tapahtumaan. Joukkueet koostuivat kaveri-, työ- ja sukulaisporukoista. Joukkueet liikkuivat vaihtopaikoille omilla huoltoautoillaan päästen samalla kannustamaan omia ja muita juoksijoita. Nopeinta vauhtia pitivät VK18, RD Velho ja Team Kipiät Kintut.

KomiaIlkanpolku2MattiHautalahtiNaisten 17 kilometrin kärkikolmikko. Kuva: Matti Hautalahti

Järjestäjät tyytyväisiä

Nyt siis toista kertaa järjestetty tapahtuma lähes tuplasi osallistujamäärän ja kasvua tuli kaikilla matkoilla.

- Olemme erityisen tyytyväisiä siihen, että pystyimme kasvaa kaikilla matkoilla. Tietysti olemme tässä vähän kelien armoillakin myöhäisen ajankohdan johdosta, mutta tuntuu, että tapahtuma on löytänyt paikkansa pohjalaisesta tapahtumakalenterista. Kysyntää on, ja se on paras palkinto, summasi KOMIA Flown Mikko Patana tapahtuman jälkeen.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri