550x90

Moona Korkealaaksolle maastojuoksun nuorten Pohjoismaiden mestaruus

Astrid Snäll (oik.) ja Moona Korkealaakso lauantaina. Kuva: Deca Text & Bild

Astrid Snäll (oik.) ja Moona Korkealaakso lauantaina. Kuva: Deca Text & Bild

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso huipensi hyvin sujuneen syksyn kilpailuturneen Pohjoismaiden mestaruuteen.

Korkealaakso, 16, voitti 19-vuotiaiden 4,5 kilometrin kilpailun maastojuoksun PM-kisoissa Reykjavikissa Islannissa ajalla 16.53.

Tanskan Laura Valgreen Petersen ja Forssan Salaman Astrid Snäll olivat toinen ja kolmas samalla ajalla, kolme sekuntia Korkealaaksolle hävinneenä.

- Onhan se kiva voittaa vähän isompi kisa, kun kesällä Unkarissa 17-vuotiaiden EM-kisat eivät menneet niin hyvin. Se antoi vähän lisäpotkua tähän kisaan, Korkealaakso kertaili Yleisurheilu.fi -sivustolla.

Korkealaakso on ollut mainiossa kunnossa läpi syksyn. Hän voitti Pajulahden PM-maastokatsastuksen ja juoksi sitä ennen maantiekympin 34.49. Islannissa hän sinnitteli voittoon kovien vatsakramppien kiusaamana.

- Vatsassa tuntui jo verryttelyssä, mutta kisassa meinasin muutaman kerran tippua tanskalaisjuoksijan vauhdissa, kun vatsaa kramppasi pahasti. Lopussa jaloissa oli sitten voimia, ja yritin myös käyttää käsiä paremmin, Korkealaakso muisteli.

Reykjavikin kilpailu juostiin varsin mutaisissa oloissa.

- Radan pinnalla oli paikoin vettä ja kun sitä oli jopa nilkkoihin asti, varpaat olivat umpijäässä. Muuten sään puolesta oli hyvä juosta, rajuun kiritaisteluun kisan päättänyt Astrid Snäll sanoi.

- Petersen meni 200 metriä ennen maalia ohi. Sain hänet kiinni loppusuoralla ja menin ohi, mutta maalissa oltiin samaan aikaan, mutta se ei haittaa. Toivon mukaan pääsen EM-maastoihin.

Muista suomalaista Lahden Ahkeran Salla Laukkanen oli kilpailussa yhdestoista ja Pinja Kotinurmi 14:s ajoin 17.54 ja 18.24.

Suomi voitti juoksussa joukkuekilpailun yhden pisteen turvin ennen Tanskaa. Joukkuekilpailuun laskettiin kolmen parhaan juoksijan tulokset.

PallenF19NMTerrangDeca19-vuotiaiden naisten kolme parasta. Kuva: Deca Text & Bild

Keronen neljäs, joukkuekilpailusta pronssia

19-vuotiaiden miesten 6 kilometrin kilpailussa Lempäälän Kisa Yleisurheilun Leevi Keronen oli neljäs ja Joensuun Katajan Mika Kotiranta viides. Juoksun voitti Norjan Håkon Stavik ajalla 19.57. Keronen ja Kotiranta ylittivät maalilinjan ajoin 20.10 ja 20.18.

Hyvän kilpailun juossut Keronen, 17, jäi mitalitaistelusta vasta kisan lopussa.

- Pari ensimmäistä kierrosta oli aika helppoa ja tuntui hyvältä. Pistin sitten lisää vauhtia ja olin kärjessä vähän aikaa, mutta lopussa pehmeässä, vähän pidemmässä mäessä tuli ero noiden kolmen hyväksi, Keronen kertaili.

- Hyvin sain itsestäni irti, ja tulokseen pitää olla tyytyväinen. Toivon mukaan saadaan joukkue EM-maastoihin. Sinne haluaisin mennä, Keronen sanoi.

Joukkuekilpailussa Suomelle heltisi PM-pronssi Norjan ja Ruotsin jälkeen. Kerosen ja Kotirannan lisäksi suomalaisista kilpailussa juoksivat 12:nneksi ajalla 20.54 pinkonut Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse ja 15:nneksi ajalla 21.42 sijoittunut Tampereen Pyrinnön Julius Mäkinen.

Tulokset

550x350


Premiumsport.fi

ulvang banneri