550x90

Ruotsalaiset ja tanskalaiset menestyivät PM-maastoissa, Piesanen paras suomalainen, suunnistaja Maja Alm jäi niukasti mitalisijojen ulkopuolelle

Anna Emilie Möller voitti maastojuoksun naisten PM-kultaa. Kuva: Deca Text & Bild

Anna Emilie Möller voitti maastojuoksun naisten PM-kultaa. Kuva: Deca Text & Bild

Maastojuoksun pohjoismaiset mestaruuskilpailut käytiin lauantaina Islannin Reykjavikissa. Suomalaismitaleista päästiin nauttimaan naisjunioreiden sarjassa. Aikuisten puolella Jaakko Piesanen oli ainut kymmenen parhaan joukkoon juossut suomalainen.

Miesten kilpailun voitti Ruotsin Amanuel Gergis ajalla 28.55. Tanskan Peter Glans juoksi hopealle ja Ruotsin David Nilsson pronssille.

Yhdeksänneksi sijoittunut Piesanen tuli maaliin ajassa 29.27.

- Tosi hyvä kisa ja mukava välipala harjoitteluun. Reitti oli mahtava. Vaikka siellä oli vettä, sitä oli vähän "vesiestetyyliin", eli sitä ei ollut koko matkan ajan. Väliin oli nopeampia osuuksia, Piesanen totesi Yleisurheilu.fi:n jutussa.

- Itselläni oli intoa vähän liikaa. Harjoituksissa olen juossut peruskuntokautta. Kovia harjoituksia ei ole tehty ja vauhtia oli siksi vähän vaikea arvioida. Vähän turhan vauhdikkaan verryttelyn jälkeen ensimmäinen kierros meni hyvin, mutta sitten alkoi painaa. Onneksi matkalla juoksijaletkat venyivät ja pääsin aina peesiin.

Kisan muista suomalaisista Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen oli 17:s ajalla 30.11, Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää 20:s ja Lahden Ahkeran Hannu Granberg 22. Suomi oli miesten joukkuekilpailussa neljäs.

PiesanenJaakkoNMTerrangDecaJaakko Piesanen (oik.) lauantain kilpailussa. Kuva: Deca Text & Bild

Leponiemi: Rata oli raskas

Naisten 7,5 kilometrin kilpailussa paras suomalainen oli 11. sijoittunut Lempäälän Kisan Yleisurheilun Klaara Leponiemi. Naisten kultaa voitti viime vuonna 22-vuotiaiden estejuoksun EM-tittelin voittanut tanskalainen Anna Emilie Möller ajalla 27.34. Ruotsin Lisa Havell oli hopealla seitsemän sekuntia Möllerin perässä ja maanainen Sara Christiansson pronssilla kymmenen sekuntia voitosta. Suunnistuksen seitsenkertainen maailmanmestari Maja Alm oli neljäs jääden 26 sekuntia voittajalle.

Leponiemi taittoi raskaan radan ajassa 30.00.

- Tasainen juoksu. Keuhkot eivät oikein toimineet kunnolla, enkä siksi saanut itsestäni ihan kaikkea, Leponiemi tuumi Yleisurheilu.fi -sivustolla.

- Rata oli rakas. Matkalla oli pari sellaista paikkaa, että vettä oli melkein polveen asti. Yhteen sellaiseen juoksin. Läksin lenkkareilla, mutta piikkarit olisi saattanut olla parempi vaihtoehto.

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Ilona Välimäki oli 14:s. Annemari Kiekara keskeytti. Kahdella juoksijalla Suomi ei saanut tulosta joukkuekilpailussa.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri