550x90

Missio Eiffel: Piesanen ja Siikaluoma juoksevat yhdessä kohti Pariisin EM-kisoja 2020

Jaakko Piesanen (vas.) ja Martti Siikaluoma tähyävät Pariisin EM-kisoihin. Kuva: JRinne Films

Jaakko Piesanen (vas.) ja Martti Siikaluoma tähyävät Pariisin EM-kisoihin. Kuva: JRinne Films

Juoksijat Martti Siikaluoma ja Jaakko Piesanen käynnistivät yhdessä Pariisin EM-kisoihin 2020 tähtäävän projektin.

Idea projekti Missio Eiffeliin tuli Espanjan leirillä viime keväänä.

‒ Pohdimme, millä tavoin pystymme parhaiten kehittymään urheilijoina ja vähitellen tästä ajatuksesta muodostui yhteinen projekti kohti EM-kisoja. Perimmäisenä syynä oli se, että olemme molemmat urheilleet tähän saakka töiden ja opiskelun ohella, kertovat Piesanen (s. 1993) ja Siikaluoma (s. 1992).

Projektin tärkein tarkoitus on rakentaa olosuhteet, joissa ammattimainen valmentautuminen on mahdollista. Siikaluoma työskentelee OP-ryhmässä ja viime vuodet hän on myös opiskellut siinä ohessa. 10 000 metrin hallitseva Suomen mestari Piesanen puolestaan opiskelee lääketiedettä Tampereella.

Yhteistyö on juoksijoille luontevaa, sillä heillä on sama valmentaja, Tom Andtbacka.

‒ Mielestäni tärkein asia yhteisessä projektissa on se, että pääsemme sparraamaan toinen toistamme. Toki lähtökohtaisesti kaikki saman valmentajan alaisuudessa harjoittelevat urheilijat auttavat varmasti toinen toisiaan, mutta projektin kautta pystymme haastamaan tosiamme entistä enemmän, Piesanen sanoo.

‒ Yhteisen valmentajan myötä olemme harjoitelleet jo aikaisemmin paljon yhdessä ja samantyyppisesti. Jaakon vahvuudet tulevat esiin pidemmillä matkoilla ja minun vahvuuteni ovat vastaavasti lyhemmillä matkoilla. Siksi pystymme hyvin sparraamaan toisiamme harjoituksissa, kertoo puolestaan Siikaluoma.

PiesanenJaakkoJRinneFilmsJaakko Piesasen tavoitteena on EM-kisojen 10 000 metriä tai puolimaraton. Kuva: JRinne Films

Siikaluoman tavoitteet ovat EM-kisoissa 1500 ja 5000 metrillä, kun taas Piesanen tähtää Pariisin 10 000 metrille tai puolimaratonille.

Tähän mennessä Piesanen on saavuttanut yleisessä sarjassa viisi SM-mitalia ja Siikaluoma kolme. Molemmilla on useita maajoukkue-edustuksia vuosien varrelta muun muassa Ruotsi-ottelusta.

Yhdessä tekemisestä tukea

Ammattimaisten olosuhteiden parantamiseksi Piesanen ja Siikaluoma pyrkivät rakentamaan yhteisen tukiverkoston ja löytämään taloudellisia tukijoita. Yhteistyökumppaneille juoksijat voivat tarjota yli kymmenen vuoden aikana kertynyttä tietouttaan kestävyysurheilusta esimerkiksi liikuntapäivän tai juoksukoulun muodossa. Avuksi yhteistyökumppaneiden hankintaan on lupautunut kilpahiihtouransa lopettanut Matias Strandvall.

‒ Matias on ollut itsekin huippu-urheilija, joten hän tietää mitä menestyminen vaatii. Uskomme, että Matias osaa hyödyntää meitä ja meidän vahvuuksiamme yhteistyökumppaneiden hankinnassa, sanoo Siikaluoma.

SiikaluomaJRinneFilmsMartti Siikaluoman tavoitteet ovat 1500 ja 5000 metrillä. Kuva: JRinne Films

Tukiverkoston puolella toinen ”saman tallin” urheilija on molempien mielestä tärkeä tuki.

‒ Kukonlaulun aikaan starttaavat aamulenkit eivät kuulu meidän kummankaan suosikkeihin, mutta herääminen ja lenkille lähteminen on paljon helpompaa, kun tietää, että toinen on odottamassa. Kilpaurheilu antaa paljon, mutta joskus se näyttää myös kääntöpuolensa. Pienten tai suurten vastoinkäymisten osuessa omalle kohdalle, pystyy kuitenkin iloitsemaan toisen onnistumisista ja samalla se luo uskoa tavoitteen saavuttamiseen, Siikaluoma sanoo.

Missio Eiffelin kotisivu

- Outi Hytönen

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri