550x90

Alisa Vainio ylivoimainen voittaja Hakunilan uudenvuodenjuoksun myrskyisissä olosuhteissa

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

21-vuotias Alisa Vainio Lappeenrannan Urheilu-Miehistä voitti perinteikkään Hakunilan uudenvuodenjuoksun naisten sarjan 53 sekuntia paremmalla ajalla kuin miesten sarjan voittaja.

Vainion voittoaika 10 kilometrin kilpailussa oli 35.26.

Vainio on hallitseva naisten 10000 metrin juoksun Suomen mestari. Hänen ylivoimaisuudestaan kertoo paljon sekin, että naisten sarjassa toiseksi sijoittui toissavuotinen saman matkan Suomen mestari Saara Nikander Länsi-Uudenmaan Urheilijoista, mutta hän hävisi Vainiolle peräti 4.17 minuuttia.

Olosuhteet olivat raa'at eivätkä tulokset kerro paljoakaan juoksijoiden kyvyistä otollisemmissa olosuhteissa. Puuskittainen tuuli puhalsi viitisen metriä sekunnissa ja puuskittaisena jopa kymmenisen metriä sekunnissa, taivaalta sateli väliin lunta tai räntää, tie oli paikoitellen liukas ja lämpötila juuri ja juuri pakkasen puolella.

Jarmo Viskarin valmentama Vainio on edustanut Suomen maajoukkuetta yleisurheilun ohella myös jalkapalloilussa, jääkiekkoilussa, jääpalloilussa ja pikaluistelussa. Ensi vuonna Vainiolla on yleisurheilijana yhä mahdollisuus kilpailla 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa, jotka järjestetään Gävlessä heinäkuussa, mutta hän tähtää kainsainvälisiin arvokilpailuihin jo yleisessä sarjassakin.

Kisakeskuksena Hakunilan uudenvuodenjuoksussa on yleensä ollut Lehtikuusen koulu, mutta koulun remontin vuoksi tänä vuonna kisakeskuksena toimi Sotungin koulu.

Tulokset

Premiumsport.fi

ulvang banneri