Storbacka ja Sundell 1500 metrin hallimestarit

smhalli2012introSM-hallien ensimmäisenä kilpailupäivänä ratkottiin 1500 metrin juoksujen mestaruudet.

 

sundelltommi18022012Tommi Sundell karkaa mestaruuteen. Kuva: Jarno MaimonenSM-hallien ensimmäinen kilpailupäivä käytiin Tampereen Pirkkahallissa lauantaina.

Sundell sooloili mestariksi

Miesten 1500 metrillä lähdettiin liikkeelle hyvin verkkaista vauhtia. Kärjessä ensimmäisellä kierroksella juoksi Jarkko Hamberg, perässään Tuomo Salonen sekä Aki Nummela. Noin 500 metrin juoksun jälkeen Tommi Sundell kyllästyi kävelyvauhtiin ja meni kärkeen, ja eroa seuraaviin alkoi tulla välittömästi. Kilometrin jälkeen eroa seuraaviin oli jo useampi kymmenen metriä, ja Sundellin meno näytti sangen vaivattomalta. Viimeiseen kierrokseen Sundell käytti aikaa noin 45,5 sekuntia, ja voitto irtosi ylivoimaisesti. Takana muista mitaleista käytiin tiukka viimeisen kierroksen kamppailu Salosen ja Nummelan välillä. Salonen sai hopeaa, ja pronssi meni iloisesti tuulettaneelle Nummelalle.

Tommi Sundell on kuluneena talvena ollut sangen voittoisa Tampereella käydyissä hallikisoissa. Pirkkahallissa voittamisesta on hänelle toden totta muodostunut tapa. Onneksi olkoon Suomen mestaruudesta! Näinhän me viimeksi sovimme!

- Kiitos! Sen verran hyvin ovat nämä soolonakin juostut kilpailut menneet, että uskalsin tänäänkin lähteä pitämään omaa vauhtiani. Jo etukäteen arvasin alun menevän kävelyksi, joten päätin varmistaa mestaruuden kovalla vauhdinpidolla. Olisin pärjännyt myös kirikamppailussa, mutta näin tosiaan mestaruus tuli helpommalla. Lopussa säästelin voimiani huomiselle kasille, kertasi mestaruudestaan iloinnut Sundell.

- Kotimainen hallikausi on piristävä jakso harjoittelun keskellä, vaikka kestääkin vain 2-3 viikkoa. Se tuo mielekkyyttä tähän touhuun, ja muistaa, mistä tässä on kyse. Siinä mielessä hieman ihmettelen muutamien juoksijoiden poissaoloa kisoista, mutta mitalit jaetaan paikalla olijoiden kesken, jatkoi Sundell.

1. Tommi Sundell Porin Yleisurheilu 3.52,47    
2. Tuomo Salonen Espoon Tapiot 3.53,97    
3. Aki Nummela Helsingin Kisa-Veikot 3.54,42    
4. Miro Laurila Karhulan Urheilijat 3.54,63    
5. Jarkko Hamberg Sjundeå IF 3.55,67    
6. Joonas Lehtinen Turun Urheiluliitto 3.56,26    
7. Ilari Piipponen Karhulan Katajaiset 3.58,63

storbackakarin18022012Karin Storbacka. Kuva: Jarno MaimonenStorbacka hurjasteli mestaruuteen

Naisten 1500 metrillä kilpailun suurin suosikki Karin Storbacka siirtyi heti alussa kärkeen. Storbacka sai peesiinsä Heidi Erikssonin sekä Kaisa Tynin. Kolmikko erkani selvästi kisan muista juoksijoista jo 200 metrin jälkeen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen vetovuoro siirtyi Heidi Erikssonille, ja kierros myöhemmin oli taas Karinin vuoro vetää. Noin 700 metrin juoksun jälkeen näytti jo, että Tyni tippuisi kärkikaksikon vauhdista. Vaikka eroa syntyi muutama askel, niin Kaisa onnistui vielä myöhemmin nousemaan taisteluun mukaan. Kun Storbacka meni kärkeen noin 1000 metrin kohdalla, eroa kahteen seuraavaan juoksijaan alkoi kertyä selvästi. Storbacka voitti lopulta helposti ajalla 4.19,76. Viimeisen kierroksen takasuoralla hopea näytti jo menevän Erikssonille, mutta loppusuoralla Tyni sinni kuitenkin kakkoseksi.

Guy Storbackan valmennettavat tytär Karin ja Heidi Eriksson tekivät kisasta vauhtijuoksun.

- Aika raskas juoksu oli tänään.Teimme Heidin kanssa vuorotyötä, ja tavoitteena oli 4.15,00. Siitä jäätiin, joten siinä mielessä ei ollut hyvä juoksu. Jalat eivät tuntuneet yhtä hyvältä kuin pari viikkoa sitten. Vauhti pysyi ensimmäisen kierroksen, mutta sen jälkeen emme onnistuneet pitämään vauhtia yllä. Suomen mestaruus tuli silti! kommentoi Storbacka kisan kulkua.

- Tuleva kesä on antanut hirveästi motivaatiota. Tähtien kisojen alle 4.15 aika oli yllätys, mutta toisaalta osoittaa sen, että treeni on toiminut tosi hyvin. Maaliskuun alussa menen harjoittelemaan kahdeksi viikoksi Italiaan, ja sen jälkeen olen Suomessa neljä viikkoa. Sitten harjoittelu jatkuu Portugalissa. Kesän kisaohjelma ei ole vielä selvinnyt, mutta avaan ulkoratakauden todennäköisesti ulkomailla toukokuun alussa. Tavoitteena on saada hyviä juoksuja heti alkukaudesta, valotti Storbacka suunnitelmiaan.

1. Karin Storbacka IK Falken 4.19,75    
2. Kaisa Tyni Haminan Ponteva 4.20,56    
3. Heidi Eriksson IF Nykarlebynejden 4.21,47    
4. Oona Kettunen Karhulan Katajaiset 4.27,15    
5. Meri Rantanen Nummen Kipinä 4.30,70    
6. Heidi Marttinen Heinolan Isku 4.33,21    
7. Mira Tuominen Valkeakosken Haka 4.36,22    
8. Kristiina Mäki Lahden Ahkera 4.38,99    
9. Tiia Taipale Turun Urheiluliitto 4.39,51    
Katja Erävistö Helsingin Kisa-Veikot DNF

>>Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri