Hamberg ja Eriksson 3000 metrin hallisuomenmestarit

sm halli intro190212SM-hallien toinen kilpailupäivä Tampereen Pirkkahallissa.

 

SM-hallien toinen kilpailupäivä Tampereen Pirkkahallissa.

Happo Hamberg kolmosen mestari

hambergjarkko19022012Jarkko Hamberg. Kuva: Jarno MaimonenSuomen kovimpien tykkien ollessa poissa Jarkko Hamberg näki mahdollisuutensa ja vei SM-kultaa. Toiseksi tuli Aki Nummela ja kolmanneksi Joonas Harjamäki.

Alkuun mentiin isäntäseuran Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpään komennossa, mutta hänen vauhdin hiipuessa Hamberg otti komennon ja piti sen loppuun asti.

– Hyvältä tuntuu! Näytti siltä, että oli lähdettävä ajoissa, jos aikoi mitaleille. Kahden tonnin (5.40) ajan perusteelta tuntui luontevalta lähteä pitkään kiriin, varsinkin kun Joonas ja Aki olivat mukana. Viimeisellä 30 metrillä oli jo varaa tuuletella, iloitsi "Happo" Hamberg ensimmäistä suomenmestaruuttaan.

hambergjarkko19022012 2Mitalikolmikko. Kuva: Jarno MaimonenPäivän pronssimies, Joonas Harjamäki oli todella iloinen mitalistaan.

– Aivan mahtavaa! Minulla ei ollut mitään sijatavoitteita ennen kilpailua, kun kunnon tuntumaa ei kovaan juoksemiseen ollut pienten nilkkavaivojen takia. Tämä on ensimmäinen SM-mitalini joltain muulta matkalta kuin esteistä, iloitsi Harjamäki.

Sandra Eriksson selvään voittoon naisten 3000 metrillä

erikssonsandra19022012Sandra Eriksson ja Johanna Lehtinen. Kuva: Jarno MaimonenNaisten kolmosella kisan kovin ennakkosuosikki Sandra Eriksson lähti pitämään alusta saakka heti sellaista vauhtia, että ainoastaan kokenut Johanna Lehtinen pysyi vauhdissa mukana. Ensimmäinen tonni lupailikin jälleen alle yhdeksän minuutin alitusta. Kahteen tuhanteen metriin Lehtinen pysyi Erikssonin vauhdissa, mutta sitten hänen oli luovutettava. Takajoukoissa nuori Oona Kettunen varmisteli pronssiaan.

erikssonsandra19022012 2Eriksson oli suhteellisen tyytyväinen juoksuunsa ja voittoaikaansa 9.06.76

– Oli ihan ok, mutta ei ihan niin hyvä kuin Botnia-hallissa vajaat kaksi viikkoa sitten. Jalat olivat nyt hiukan väsyneet ja pyrin vain tasaiseen vauhdinjakoon. Taisi olla kuitenkin halliennätys, Eriksson jutteli.

Hopeanainen Lehtinen ei ollut hirveän tyytyväinen juoksuunsa.

– Eipä ollut ihan hääviä juoksua. Akillesvaivat ovat hieman vaivanneet. Lähdin kuitenkin yrittämään Sandran perään, sillä hyvänä päivänä hänen lyöminen olisi voinut olla mahdollista.

Kaisa Tyni kiri kasin voittoon

tynikaisa19022012 2Kaisa Tyni. Kuva: Jarno MaimonenNaisten 800 metriä juostiin HKV:n Suvi Selveniuksen johdolla lähtölaukauksesta lähes maaliviivalle saakka. Seitsemättä SM-hallien 800 metrin mestaruutta tavoitelleen Selveniuksen oli taivuttava viimeisillä kymmenillä metreillä nuorelle 21-vuotiaalle Haminan Pontevan Kaisa Tynille, jonka voittoaika oli 2.09,42. Selveniukselle hopeaa ajalla 2.09,47 ja pronssi ojennettiin Raision Kuulan Heidi Pappilalle ajalla 2.10,28.

- Tosi hyvältä tuntuu ja maistuu! Juoksu tuntui hyvältä ja lopussa löytyi voimia ratkaista kilpailu. Voitosta huolimatta olen kyllä vähän turhan hidas 800 metrille ja kyllä 1500 metriä tulee olemaan ensi kesänä päämatkani, ja ehkä kokeilen myös viittätonniakin, kertoi iloinen Tyni.

selveniussuvi19022012Naisten kasia. Kuva: Jarno MaimonenHopealle sijoittunut Suvi Selvenius oli hieman pettynyt suoritukseensa. Tavoiteltu seitsemäs mestaruus jäi harmittavan lähelle.

- Ei tullut kultaa, ei! Kasi vaatii kasin treeniä. Tulipahan todettua 1500 metrille harjoittelun purreen. Harjoittelu uuden valmentajani Antti Loikkasen ohjauksessa on muuttunut aika paljon aiemmasta. Harjoittelu on kestävyyspainotteista. Pitkää lenkkiä on tehty ja vetoja. Tässä vaiheessa harjoittelu on ollut peruskestävyyden luomista. Tästä sitten lähdetään kiristämään ruuvia kesää kohti. Kesällä sitten isketään. Eihän näillä hallikisoilla ole oikeastaan niin merkitystä, kommentoi Suvi Selvenius kisaansa.

Tommi Sundell kaksoismestariksi

salonentuomo19022012Miesten kasin A-erää. Kuva: Jarno MaimonenMiesten 800 metrillä alku mentiin Espoon Tapioiden Tuomo Salosen johdolla. Kovavauhtisen B-erän jälkeen miesten oli A-erässäkin pidettävä vauhtia, mikäli mielivät mitaleille. Ensimmäinen 400 metriä ohitettiin ajassa 56 sekuntia. Äärimmäisen tiukassa loppukirikamppailussa eilinen 1500 metrin mestari Porin Yleisurheilun Tommi Sundell osoitti nopeutensa olevan kasillakin kunnossa ja pokkasi viikonlopun toisen mestaruutensa ajalla 1.53,47. Tuomo Saloselle hopeaa 1.53,56 ja viime vuoden hallimestarille Pyhäjärven Pohdin Rami Oravakankaalle pronssia 1.53,86.

sundelltommi19022012 2Loppusuoran vääntöä. Kuva: Jarno Maimonen- Uskomattomalta tuntuu! Tämä juoksu ei ollut niin helppo kuin eilinen. Oli muuten vähällä, etten jättänyt koko kisaa kipeytyneen akillesjänteen vuoksi väliin. Nopean B-erän jälkeen tiedettiin kisasta tulevan kovavauhtinen. Kiri irtosi hyvin ja tavoite tuplamestaruudesta täyttyi. Menihän tämä silti hieman yläkanttiin, riemuitsi saavutustaan tuplamestari Sundell.

- Ei vain ollut tarpeeksi potkua lopussa. Eilinen juoksu kyllä painoi. Aika vaikea viime kausi on takana, niin olen iloinen, että pystyn juoksemaan. Kesällä tavoitellaan sitten Helsingin EM-aikoja, kertoi Salonen.

HKV:n Aki Nummela urakoi peräti kolmessa lajissa: 800, 1500 ja 3000 metrillä. Kasin B-erässä toiseksi sukeltanut Nummela kommentoi kisarupeamaansa näin:

- Ei se viimeinen viisi metriä vaan tule, vaikka on tätä viimeistä kymmentä metriä tänä viikonloppuna loputtomasti hiottu! naurahti Nummela.

>>Tulokset

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri