550x90

Ruotsi ykkönen hallimaaottelussa- Sara Kuivisto lajivoittoon

Sara Kuivisto. Kuva: Deca Text&Bild

Sara Kuivisto. Kuva: Deca Text&Bild

Ruotsi voitti niin miesten kuin naistenkin maaottelut Pohjoismaisessa hallimaaottelussa Oslon lähettyvillä Bærumissa sunnuntaina.

Suomen naiset sijoittuivat toiseksi, mutta miehet jäivät neljänsiksi. Tulostaso useissä lajeissa oli kansainvälisestikin korkea.

Naisten 800 metrin juoksussa Sara Kuivisto saavutti arvokkaan voiton kolmesta kovasta kilpakumppanista. Taakse jäivät EM-kilpailuiden pistesijoille yltäneet Norjan Hedda Hynne ja Ruotsin Hanna Hermansson sekä junioreiden maailmanmestari, Islannin Anita Hinriksdóttir.

Kuiviston aika 2.04,20 on Suomen kautta aikain toiseksi nopein ja alittaa tulosrajan Glasgow´n EM-kilpailuihin. Häntä nopeammin on suomalaista juossut vain Tytti Reho, jonka 19 vuotta vanha Suomen halliennätys on 2.03,38. Kuivisto pysyi viidentenä, kunnes nousi viimeisessä kaarteessa muiden ohi ja voittoon.

– Nyt ajattelin vain, että malta, malta, ettei tule samanlaista juoksua kuin Tukholmassa, Kuivisto viittasi hiljattain juostuun kilpailuun, jossa hän mielestään "höntyili liikaa".

– Viimeisen kaarteen juoksin kokonaan ulommalla radalla, se oli vähän typerää, mutta juoksu tuntui hyvältä. On sellainen tunne, että kunto on lähtenyt nousuun, Kuivisto kommentoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kuivisto ei juossut Norjassa 1500 metriä. Hän käy ensi viikolla Ostravassa 1500 metrin EM-rajan kimppuun.

Markus Teijula rutisti ennätyksellään toiseksi

Miesten 800 metrin loppukirin voitti kahdesti EM-kilpailuissa pronssimitalilla palkittu Tanskan Andreas Bube ajalla 1.49,75. Hyvän vastuksen tarjosi toiseksi ennätyksellään 1.50,27 taistellut Markus Teijula. Teijula kohoaa Suomen kautta aikain hallitilaston kymmenen parhaan joukkoon.

Simon Haglund kamppaili maaliin seitsemäntenä ajalla 1.52,62. Ennätyksensä 1.52,10 hän juoksi viime talvena voittaessaan Suomen hallimestaruuden.

Markus Teijula yritti rohkealla taktiikalla tehdä kiusaa Bubelle. Kun jänis veti 400 metriä 52,19:ään, Teijula karkasi sen jälkeen johtoon, mutta Bube tuli loppusuoralla ohi.

– Jänis veti ensimmäisen 400 metriä vähän liian kovaa, oli pyydetty 53 sekunnin vauhtia. Siksi vähän hyydyin kolmannella kierroksella. Piti kuitenkin yrittää, kun ei ollut mitään hävittävää ja oli sellainen tieto, että Bube ei tykkää vetää.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri