550x90

18-vuotias Jakob Ingebrigtsen juoksi maailmantilaston kolmanneksi hallimaaottelussa

Jakob Ingebrigtsen. Kuva: Deca Text&Bild

Jakob Ingebrigtsen. Kuva: Deca Text&Bild

Norjan Bärumissa kilpailtiin yleisurheilun Pohjoismaiden hallimaaottelu sunnuntaina. Erityisesti norjalaiset esittivät kovia tuloksia kestävyyslajeissa.

Viime kesänä Berliinin EM-kilpailuissa kaksoismestaruuden saavuttanut Norjan Jakob Ingebrigtsen voitti miesten 1500 metriä Norjan ennätyksellä ja maailman tämän kauden kolmanneksi parhaalla ajalla 3.36,21. Hän on vasta 18-vuotias ja mihin vielä ehtiikään.

Seuraava kilpailija hävisi ylivoimaiselle voittajalle toistakymmentä sekuntia. Joonas Rinne oli kolmas ja Samu Mikkonen viides. Molemmat alittivat kauden kotimaisen kärkiajan ja juoksivat omat ennätyksensä 3.48,57 ja 3.50,19.

GrövdaKarolineBjerkeli Grøvda DecaKaroline Bjerkeli Grøvda. Kuva: Deca Text&Bild

Bjerkeli Grøvdal juoksi maailmantilaston kolmanneksi

EM-kilpailuissa eri matkoilla jo kuusi mitalia saavuttanut Norjan Karoline Bjerkeli Grøvdal löi naisten 3000 metrillä seuraavaa kilpailijaa yli puoli minuuttia! Hänen voittoaikansa 8.44,68 on Norjan ennätys ja maailman tämän kauden kolmanneksi paras tulos.

Oman ennätyksensä 9.25,22 juossut Janica Rauma sijoittui neljänneksi ja Kaisa Tyni ajalla 9.31,09 kuudenneksi. Rauma taittoi kaksi ensimmäistä kilometriä 3.10 ja kolmannen 3.05:een. Rauman mukaan juoksu eteni koko lailla suunnitelman mukaan.

– Oli sellainen aika kevyt suunnitelma, kun on niin vähän kisoja alla. Juoksu tuntui hyvältä ja tässä on pieni projekti käynnissä, kun pitäisi opiskella loppukiriä, Rauma tuumi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Ingebrigtsen Filip decaFilip Ingebrigtsen. Kuva: Deca Text&Bild

Granberg juoksi ennätyksensä Ingebrigtsenin varjossa

1500 metrin juoksun ja maastojuoksun Euroopan mestari Filip Ingebrigtsen voitti miesten 3000 metriä ylivoimaisesti ajalla 7.49,73. Hannu Granberg paransi sekä ennätystään että kauden kärkiaikaa lähes kahdeksan sekuntia sijoittuen neljänneksi ajalla 8.08,66. Ossi Kekki jätettiin viimeiseksi ajalla 8.24,89.

Granberg oli tyytyväinen eikä EM-raja 8.05:kään jäänyt kauas.

– Hyvä kilpailu, oli helppoa tulla peesissä. Voi kun pääsi useammin tällaisiin kisoihin. Juoksu on nyt hyväntuntuista, Granberg sanoi tiedotteessa.

Nathalie Blomqvist kiri ennätyksellään kolmanneksi

Ruotsin Lisa Havell (o.s. Öhberg) voitti naisten 1500 metriä aivan ylivoimaisesti ajalla 4.15,69. Hän on nyt puolen vuoden aikana parantanut ennätystään toistakymmentä sekuntia, vaikka on jo 30-vuotias.

Vasta 17-vuotias Nathalie Blomqvist kiri ennakkoluulottomasti kolmanneksi ajalla 4.24,62. Suomella ei ollut toista edustajaa Sara Kuiviston jätettyä aikataulusyistä tämän matkan juoksematta.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri