550x90

Kuivisto halliennätysvauhdissa Ostravassa, EM-halliraja kirkkaasti rikki

Sara Kuivisto. Kuva: Deca Text&Bild

Sara Kuivisto. Kuva: Deca Text&Bild

Sara Kuivisto alitti reippaasti maaliskuisten Glasgow´n EM-hallien 1500 metrin tulosrajan Ostravan kansainvälisessä kilpailussa tiistaina. 

Kuivisto pudotti juoksussa halliennätyksensä lukemiin 4.14,99, jolla hän nousee kaikkien aikojen kotimaan hallitilastossa viidenneksi. EM-hallien tulosraja on 4.18,00. Kuiviston aiempi halliennätys oli tänä talvena Helsingissä soolojuoksuna syntynyt 4.18,37.

Ostravan kovatasoisessa juoksussa Kuivisto oli yhdeksäs. Juoksun voitti viime kesän Berliinin EM-kisojen hopeamitalisti, Puolan Sofia Ennaoui ajalla 4.05,22.

– Ihan ok juoksu, vaikka oli vähän työlästä. Alkuvauhti oli kauden ensimmäiseksi kunnon 1500 metrin kilpailuksi vähän turhan kova, Kuivisto kertaili tiedotteessa.

– Matkalla oli kuitenkin sellainen fiilis, että olisin voinut mennä kovempaa, mutta siinä oli edessä juoksija, joka pisti aina hirveästi kampoihin, kun yritin mennä ohi.

Kristiina Mäki oli Ostravassa kuudes ajalla 4.12,18, joka on talven kotimainen kärkinoteeraus. Mäki on Suomen ja Tshekin kaksoiskansalainen ja edustaa kansainvälisissä kisoissa, kuten Ostravassa Tshekkiä, mutta Suomen kilpailuissa Lahden Ahkeraa.

Kuivisto rikkoi sunnuntaina Bärumin hallimaaottelussa 800 metrin EM-hallirajan ajalla 2.04,20. Hän jatkaa kilpailukauttaan viikonvaihteessa Kuopion SM-halleissa.

Tulokset

550x350

Premiumsport.fi

ulvang banneri