Robin Ryynänen rakentaa paluuta maltilla

Kuva: Deca Text&Bild

Kuva: Deca Text&Bild

Kestävyysjuoksija Robin Ryynästä ei nähdä SM-halleissa. Ryynänen harjoittelee parhaillaan Länsi-Kenian ylängöillä Eldopretissä.

Loukkaantumisten pilaaman kesän ja alkusyksyn jälkeen Ryynänen on keskittynyt maltilla pohjakunnon rakentamiseen.

Mies oli melkein puoli vuotta lähes juoksematta, joten ensimmäinen tavoite on palata sille tasolle, jolla hän juoksijana oli.

– Polven nelipäisen reisilihaksen jänteen kiinnityskohta tulehtui polvilumpion yläpuolelta kesäkuun alussa. Se kesti kaksi ja puoli kuukautta. Sen jälkeen juoksin kolme viikkoa ja tuli sama juttu polven alapuolelle patella-jänteeseen, ja sen kuntoutuminen vei lokakuusta marraskuun puoliväliin, Ryynänen muistelee.

Nyt Ryynäsen jalat kestävät jo hyvin määräharjoittelua, ja hän on juossut 130–140 kilometrin viikkoja sekä yhden 180 kilometrin viikon, mutta ottanut maltillisesti tehojen kanssa.

Keniasta Ryynänen vaihtaa lyhyen Suomen visiitin jälkeen vuoristoleirille Yhdysvaltoihin Arizonan Flagstaffiin. Silloin toiveissa on päästä tekemään myös tehoharjoittelua.

21-vuotias Ryynänen voitti Kalevan kisojen vitosen vuonna 2017 ennätyksellään 14:20.09. Kympin Ryynänen on juossut parhaimmillaan aikaan 29:55.86.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri