Topi Raitanen on nyt Suomen kaikkien aikojen kolmanneksi nopein 3000 metrillä hallissa – ennätys parani yli viisi sekuntia

Topi Raitanen Etelä-Afrikan leirillä. Kuva: Deca Text & Bild

Topi Raitanen Etelä-Afrikan leirillä. Kuva: Deca Text & Bild

KestävyysjuoksijaTopi Raitanen päätti lyhyen, mutta kesää ajatellen erittäin lupaavan hallikauden 3000 metrin ennätykseensä Glasgow´n EM-halleissa.

Hän oli yhteisajoissa 13:s ajalla 7.55,71, jolla hän nousi kotimaan kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi.

Raitasta paremmin matkan ovat suomalaisista hallissa juosseet vain Pekka Päivärinta ja Samuli Vasala ajoin 7.52,97 ja 7.54,07. Raitasen nopeammin on suomalainen juossut viimeksi 1997, kun Vasala viiletti Pariisissa ennätyksensä.

–Tästä on hyvä jatkaa, mutta liian tyytyväinen ei pidä olla, kun jatkopaikkaa ei tullut, Raitanen totesi Yleisurheilu.fi -sivustolla.

Viimeiseen finaalipaikkaan vaadittiin aikavertailusta 7.54,59. Jälkimmäinen alkuerä oli tuntuvasti hitaampi kuin Norjan Jakob Ingbrigtsenin voittama ensimmäinen erä, jossa Raitanen juoksi. Ingbrigtsen vei erän 19-vuotiaiden Euroopan halliennätysajalla 7.51,20 ja oli yksi kuudesta juoksijasta, jotka alittivat 7.52,00.

Raitanen suuntaa seuraavaksi viiden viikon vuoristoleirille Yhdysvaltain Falgstaffiin. Hän kilpailee keväällä yhden suunnistuskilpailun, oletettavasti Ruotsissa käytävän Tiomila-viestin, jonka jälkeen panostus on jälleen ratajuoksussa. Raitasen lisää kommentteja on luettavissa Yleisurheilu.fi-sivustolta.

EM-hallien tuloksiin

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri