Camilla Richardsson palasi väkevästi pitkältä kilpailutauolta Kaliforniassa

Camilla Richardsson Etelä-Afrikassa talvella. Kuva: Deca Text & Bild

Camilla Richardsson Etelä-Afrikassa talvella. Kuva: Deca Text & Bild

Vasa IS:n Camilla Richardsson palasi väkevästi kilparadoille pitkän tauon jälkeen.

Hän voitti 10 000 metriä Mt. Sac Relays -kilpailussa Torrancessa Kaliforniassa kevään kotimaisella kärkiajalla 33.08,26. Hänen ennätyksensä on samassa kilpailussa vuosi sitten juostu 32.39,01.

– Tosi hyvin kulki, vaikka viimeinen kilometri oli aika rankka. Olen tosi iloinen. Edellisestä kilpailusta on niin kauan ja tämä vuosi on ollut rankka, Richardsson sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Richardssonille, 25, kilpailu oli ensimmäinen sitten viime kesän Kalevan kisojen estejuoksun finaalin. Häneltä todettiin heinäkuun lopulla nilkasta telaluun murtuma, joka päätti kilpailukauden.

Torrancen kilpailussa Richardsson pysyi kärkitriossa reilut yhdeksän kilometriä ja karkasi sitten muilta noin 900 metriä ennen maalia.

– Siinä oli hyvä juosta, mentiin aika tasaista vauhtia. Siinä neljän kilometrin maissa tuntui, että nyt voisi lähteä, mutta kun oli niin pitkä aika edellisestä kilpailusta, ei oikein tiennyt mitä odottaa, ja siksi en lähtenyt Richardsson kertaili.

Rauma jätti kilpailun varuilta väliin

Richardsson kilpaili Mt. Sac Relaysissä kahdeksan viikon vuoristoleirin päätteeksi. Hän leireili muiden suomalaisten kärkinimien kanssa Arizonan Flagstaffissa.

– Leiri meni tosi hyvin. Juoksin kolme kovaa ja kevyempi viikko -periaatteella. Kovilla viikoilla juoksin 150 kilometriä. Tein lähes kaikki treenit yhdessä Janica Rauman kanssa, Richardsson sanoi.

Myös Rauma suunnitteli juoksevansa Torrancessa 10 000 metriä, mutta jätti kilpailun varuilta väliin, kun sääressä oli pieniä tuntemuksia.

– Ne tuntemukset ovat minulle ihan normaalia, eivätkä tarkoita mitään vakavaa, Rauma sanoi.

Richardsson ja Rauma ovat molemmat mukana Janakkalan SM-maastoissa 5. toukokuuta. Richardsson juoksee myös Helsinki City 5 -katujuoksun 18. toukokuuta.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri