Jaakko Piesanen SM-maastojen 12 kilometrin ylivoimainen ykkönen

Jaakko Piesanen. Kuva: Arto Hyytiäinen

Jaakko Piesanen. Kuva: Arto Hyytiäinen

10000 metrin ratajuoksun hallitseva mestari Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesanen voitti SM-maastoissa sunnuntaina Janakkalassa miesten pitkän matkan mestaruuden häkellyttävän ylivoimaisesti tasan minuutin erolla seuraavaan.

Piesanen taittoi mäkisen 12 kilometrin taipaleen 3.02 minuutin kilometrivauhtia ajassa 36.29.

– Neljännellä kierroksella tuntui, että nyt on joko erittäin hyvä jalka tai sitten muut juoksevat tosi hiljaa. Päätin lisätä vauhtia ja muut putosivat, Piesanen kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Tähtään seuraavaksi 10000 metrin Euroopan cupiin ja lähdin tänne nimenomaan hakemaan kovuutta ratakympille. Talvi sujui hyvin, vaikka hallikauden jälkeen olikin pientä sairastelua. Avaan ratakauden toukokuun lopulla jossakin sopivassa 5000 metrin kilpailussa.

Turun Tovereiden Frédéric Tranchand oli toinen ja viime vuoden hopeamitalimies Antti-Pekka Niinistö Lahden Ahkerasta kolmas. Niinistö hävisi Piesaselle jo 1.23 minuuttia.

Neljäs oli Helsingin Kisa-Veikkojen Eero Saleva, niin kuin kolme viikkoa sitten puolimaratoninkin SM-kilpailuissa. Puolimaratonilla toiseksi juossut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jaakko Nieminen ehti nyt viidenneksi.

Viime kevään kaksoismestari Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää oli kuudes yhden sekunnin ennen Helsingin Kisa-Veikkojen Aki Nummelaa. Ylivoimaiselle Piesaselle Järvenpää hävisi 2.30 minuuttia.

– On ollut murhetta jalan kanssa, mutta hyvä että pääsin kuitenkin juoksemaan, Järvenpää kertoi.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri