Kristiina Mäki SM-maastojen mestariksi ennen Camilla Richardssonia

Kristiina Mäki. Kuva: Jarno Maimonen

Kristiina Mäki. Kuva: Jarno Maimonen

Lahden Ahkeran Kristiina Mäki johti sunnuntaina SM-maastoissa Janakkalassa naisten 6 kilometriä lähdöstä maaliin.

Kahden edellisen vuoden mestari Camilla Richardsson Vasa Iddrottssällskapista hävisi vesisateessa Mäelle 10 sekuntia. Voittoaika oli 20.21.

– Tulin tänne torstaina päättyneeltä Italian-leiriltä. Vielä keskiviikkona minun piti keskeyttää rataharjoitus ja epäilin, mitenköhän täällä juoksu kulkee, kertoi Mäki, joka on Suomen ja Tšekin kaksoiskansalainen.

– En ole ollut hyvä ylämäkijuoksija, mutta leirillä oli järveä kiertävällä lenkillä hyviä ylämäkiä ja harjoittelin niissä tätä kilpailua varten, Mäki jatkoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Oli tosi kylmä. Ensimmäisellä kierroksella jalat toimivat hyvin, mutta sen jälkeen tuntui että, mitenkähän tässä nyt käy, kertoi Richardsson.

– Kristiina [Mäki] veti ylämäet niin kovaa, ettei ollut mitään mahdollisuutta pysyä niissä mukana. Kiva nähdä, että Kristiina on noin kovassa kunnossa, Richardsson hymyili.

Kärkikaksikon takana kolmen naisen ryhmä kamppaili pronssimitalista. Tämän kamppailun voitti kirinsä ansiosta Forssan Salaman Janica Rauma ajalla 21.02. Kuusi sekuntia Raumalle hävisi Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen. Viides oli Helsingin Jyryn Katarina Skräddar tasan minuutin päässä mestarista.

Suomen kautta aikain parhaiten menestynyt naispuolinen maastojuoksija Forssan Salaman Annemari Kiekara (o.s. Sandell) oli yhä 13:s. Hän hävisi Mäelle 2.06 minuuttia.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri