Knuuttila ylivoimainen Inov-8 Trail cupissa – Uotila jätti Fincken taakseen naisissa

Mikko Knuuttila oli ylivoimainen Suolijärvellä tiistaina. Kuva: Heikki Virekunnas/Inov-8 Trail Cup

Mikko Knuuttila oli ylivoimainen Suolijärvellä tiistaina. Kuva: Heikki Virekunnas/Inov-8 Trail Cup

Inov-8 Trail Cup jatkui tiistaina Suolijärven maisemissa.

Tapahtumasarjan kolmantena näyttämönä toimi Hervannan Suolijärvi ja sen upea tekninen rantapolku. Lähes seitsemän kilometrin mittainen reitti tarjosi muutaman terävän nousun, mutta muutoin rantamaisemista nautiskelua tasaisella, osin myös pitkospuilla.

HierojaMikon isännöimään koitokseen lähti mukavat 125 polkujuoksijaa ja maaliin saapui yhtä monta iloista kasvoa. Keskustelua maalialueella herätti erityisesti viimeinen nousu, johon moni oli lopulta onnistunut tiputtamaan hännystelijänsä tai vain muuten selvinnyt sen kunnialla ylös.

Nopeinta vauhtia reitin selvitti Ikaalisten Nousevan-Voiman Mikko Knuuttila viime viikkoiseen tapaan. Hän tiputti muut kintereiltään jo radan ensimmäisten kilometrien aikana ja saapui maaliin noin minutin ennen kilpakumppaneitaan.

Suunnistuspiireistä paremmin tunnettu Knuuttila on ollut Trail Cupin todellinen kestomenestyjä, sillä hän on Cupin kuuden kauden aikana voittanut 9 kertaa ja ollut lisäksi 10 kertaa podiumilla.

- Minulle nämä ovat parhaita mahdollisia maksimaalisen hapenoton harjoituksia ja lisäksi tämä on vielä hauskaa, kertoi Knuuttila maalissa ja hieman hämmästeli miksi muut suunnistajat vain harvoin uskaltautuvat mukaan Trail Cupin tyylisiin tapahtumiin.

InovTrailCupSuolijarviHVirekunnasSuolijärvellä kirmasi 125 polkujuoksijaa. Kuva: Heikki Virekunnas

Miesten kakkossijalle juoksi Vetelin Urheilijoiden Ari-Pekka Lassila.

Naisten nopein oli Koveen Ulrika Uotila, joka onnistui jättämään Sajaniemen Sonnien Anni-Maija Fincken taakseen reitin loppupuolella. Naisten välinen ero maalissa oli neljä sekuntia.

Ensi viikolla Trail Cup polkujuostaan täysin uusissa maastoissa, kun tapahtuma valtaa Kangasalan Kyötikkälän urheilukeskuksen. Harjumaaston nopeilla poluilla vauhtia hidastavat vain suppamaaston korkeuserot.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri