Lapinjärven SisuXtrail haastoi teknisyydellään

Kuva: Henrik Lund

Kuva: Henrik Lund

Toista kertaa järjestetty SisuXtrail-polkujuoksutapahtuma keräsi Lapinjärven metsiin lauantaina lähes 400 polkujuoksijaa ja vaeltajaa.

Osallistujat jakaantuivat 55, 22 ja 10 kilometrin reiteille joko vaeltaen ilman ajanottoa tai kilpasarjoihin. Lisäksi noin 30 lasta juoksi kahden kilometrin lasten reitin. Vaellussarja otettiin tämän vuoden tapahtumaan mukaan, sillä moni toivoi mahdollisuutta nauttia metsän poluista ilman aikapainetta. Yli 100 vaeltajaa lähti matkaan kello 8 ja 11 välillä tullen maaliin iltapäivän aikana.

Kilpasarjoista ensimmäisenä matkaan lähtivät 55 kilometrin ultrajuoksijat. Tänä vuonna osallistujamäärä nousi 26:een. SisuXtrailin ultramatka juostiin vaihtelevassa ja haasteellisessa maastossa ja juoksijoiden loppuajat vaihtelivat noin 5,5 tunnista 9,5 tuntiin.

SisuXTrail2HenrikLundLapinjärvellä oli mukana myös vaeltajia. Kuva: Henrik Lund

Miesten sarjan voitti ylivoimaisesi espoolainen Antti Pasanen ajalla 5:38:28. Naisten sarjan voittaja, Emmi Hanhimäki, ylitti maaliviivan lennokkaalla askeleella ja kellotti ajaksi 6:04:46 voittaen toiseksi tulleen Jessika Lahden noin neljällä minuutilla.

Sovijärvi ja Uusitalo kympin nopeimmat

Kympin ja 22 kilometrin reittien juoksijat lähtivät yhdessä matkaan kello 11. Kymmenen kilometrin nopein oli Salomon/Clifbaria edustanut Tuomas Sovijärvi ajalla 50:47. Hänestä seuraavana maaliin pinkaisi naisten sarjan voittaja Ruut Uusitalo vain noin 10 sekuntia Sovijärven jälkeen.

- Osallistun Skyrace des Matheysins -kilpailuun Ranskassa ja SisuXtrail toimi hyvänä viimeisenä valmistavana treeninä ennen tätä, reittiä kehunut Sovijärvi totesi tulevasta viikonlopusta järjestäjien tiedotteessa.

Alle 14-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sarjojen nopeimmat olivat järjestävän seuran Madicken Lund ja Einar Vickholm. Madicken juoksi maaliin ajalla 1:03:07 ja Einar 57:36.

22 km:n reitti tarjosi osallistujille jo valmiiksi teknisen maaston ja kostea keli lisäsi haastetta tekemällä alustasta liukkaan. Sisua ja tarkkuutta vaadittiin, mutta kilpailijat selvittivät koitoksen hienosti.

Miesten sarjan voittaja oli porvoolainen Sante Ahonen, joka juoksi reitin aikaan 2:00:45. Naisista nopein oli Kerttu Aronen Iisalmen Visasta. Hänen loppuaikansa oli 2:29:37.

SisuXTrail3HenrikLundKuva: Henrik Lund

Lasten sarjat starttasivat heti suuren yhteislähdön jälkeen. Sarjoja oli 6-, 8-, 10- ja 12-vuotiaille. Nuorimmat osallistujat olivat vasta 4-vuotiaita. Sarjojen voittajat olivat Maj Ahlberg (T6), Linus Teuri (P6), Fanny Ahlberg (T8), Mats Kaustinen (P8), Ellen Strömfors (T10), Timur Gerasimenko (P10), Venla Teuri (T12) ja Oscar Strömfors (P12).

Järjestäjät olivat tyytyväisiä onnistuneeseen tapahtumaan.

- Meillä oli yli 50 talkoolaista mukana ja yhdessä tekemisen meininki tulee ihan luonnostaan. Reittimme ovat haastavia, mutta osallistujat todistivat jälleen kerran, että sisulla ja tahdolla onnistuu mikä vain, totesi Maria Vickholm Lapinjärven Urheilijoista.

Tulokset - aikuiset

Tulokset - lapset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri