550x90

Piesanen ja Richardsson voittivat Helsinki City Running Dayn maantievitosen

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Lauantaina vietettiin Suomen pääkaupungissa juoksun juhlaa Helsinki Running City Dayn merkeissä.

Saman päivän aikana juostiin sekä Helsinki City Marathon että Helsinki City Run -puolimaratonilla. Lisäksi käytiin vitosen katukilpailu.

Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesanen ja Vasa IS:n Camilla Richardsson olivat odotetusti nopeimmat Helsinki City 5 -maantiekilpailussa. Kumpikin karkasi haastajiltaan heti alkumatkasta ja juoksi ylivoimaiseen voittoon.

Piesanen nousi kärkeen puolen kilometrin juoksun jälkeen ja tuli maaliin ajassa 14.31. Eroa samalla ajalla toiseksi ja kolmanneksi juosseisiin Lahden Ahkeran Hannu Granbergiin ja Martti Siikaluomaan kertyi 23 sekuntia.

– Näin hyvätasoinen maantievitonen ei mene pelkkänä treeninä. Kyllä tähän vähän harjoitusta kevennettiin. Viime vuoden ajasta (14.53) ei lähtenyt ihan niin paljon kuin ajattelin, kun reitille oli tullut ylimääräinen mäki, Piesanen totesi Yleisurheilu.fi-sivustolla.

Seuratoverit Granberg, Siikaluoma ja neljänneksi juossut Ossi Kekki ratkoivat keskinäisen järjestyksen kisan lopussa.

– Odotettu kisa. Jaakko löi lujaa heti alussa. Me muut yritettiin sinnitellä perässä, mutta jo puolen kilometrin jälkeen jäätiin ratkomaan Lahden Ahkeran sisäisen kisan järjestyksiä, Granberg sanoi.

Siikaluoma oli tyytyväinen, että kisan loppuhetkien taistelussa sai sinetöityä kolmannen sijan kolmen sekunnin erolla Kekkiin.

– Nyt aletaan hakea harjoituksissa vähän kovempia vauhtia. Kausi alkaa Lahden Motonet GP:n 1500 metrillä, Siikaluoma sanoi.

Richardsson juoksi valmentajan opeilla

Richardsson noudatti valmentajansa Jukka Keskisalon ohjetta vauhdin suhteen. Hän voitti kilpailun ajalla 16.28. Forssan Salaman Janica Rauma oli toinen 40 sekuntia kärjestä ja Annemari Kiekara kolmas 1.05 minuuttia kärjestä.

– Puhuin Jukan kanssa, että juoksen ensimmäisen kilometrin kolmeen minuuttiin ja 15 sekuntiin. Se meni sekunnin hitaammin, eli ihan hyvin. Matkalla oli hyvä miesporukka, jonka kanssa juoksin. Ei tarvinnut yksi vetää, Richardsson sanoi.

Richardsson juoksee kevään toisen ratakilpailunsa toukokuun lopussa Helsingissä.

– Toukokuun kympillä juoksen 3000 metriä. Se on vielä harjoituskisa. Nyt huomaan, että tarvitsen kisoja. Jokainen kilpailu ja maksimikestävyysharjoitus vie juoksua eteenpäin, kun kilpailuissa oli pitkä tauko, Richardsson viittasi viime kesän jalkavammaan.

– Minä ajattelin tätä kisaa lähinnä treeninä, vaikka täysillä vedin, toiseksi sijoittunut Rauma sanoi.

Kiekara oli tyytyväinen, kun ajoittain juoksua kiusaavat takareisivaivat eivät nyt häirinneet.

– Suunnitelmissa on juosta kesäkuussa maraton Tukholmassa, Kiekara sanoi.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri