Kilpailunjohtaja pyysi anteeksi noin 26 kilometriä juosseelta Iivo Niskaselta

Iivo Niskanen Seefeldin MM-kilpailuissa. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskanen Seefeldin MM-kilpailuissa. Kuva: NordicFocus

Iivo Niskasen juoksu oli Helsinki City Running Dayn yksi odotetuimpia suorituksia, mutta olympiavoittajan puolimaraton päättyi pettymyksen.

Hän harhautui väärälle reitille 16,5 kilometrin kohdalla ja juoksi lopulta noin 26 kilometriä. Kilpailun johtaja Markku Haverisen mukaan kyse oli kilpailun järjestäjän virheestä.

– Tällaisessa juoksussa juoksijan tehtävä on juosta, eikä miettiä reittiä. Tässä kohtaa meidät järjestelyt pettivät ja Iivo pääsi väärälle reitille. Olemme vilpittömästi pahoillamme, ja esitimme anteeksipyynnön Iivolle, Haverinen sanoo Yleisurheilu.fi -sivustolla.

Niskanen juoksi tunnin ja 10 minuutin loppuaikaan tähtäävää vauhtia ja harmitteli, että kisa ei tuonut tavoitteena ollutta tulosta.

– Erkaannuttiin vissiin maratonreitille, kun ei ollut näköyhteyttä ykkösenä juosseeseen ja juoksin yksin, kun oli toisena. Olisiko tullut juostua sellaiset 26 kilometriä täysillä, Niskanen harmitteli.

Helsinki City Run -puolimaratonin voitti Kenian Ibrahim Mukunga ajalla 1.10.24.

Gamlakarleby IF Jan Kaas oli toinen ennätyksellään 1.11,93 ja Jussi Utriainen kolmas ajalla 1.12.07. Naisten puolimaratonin voitti Venäjän Jelena Tolstyh ajalla 1.19.45. Maria Söderström oli toinen ajalla 1.20.24.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri