Topi Raitanen ennätysvauhdissa Bergenissä: "Hyvä kauden avaus"

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

HKV:n Topi Raitanen avasi ratakauden juoksemalla Norjan Bergenissä 3000 metrin ulkoratojen ennätyksensä 7.56,10. Tulos on kevään kotimainen kärkinoteeraus ja toi Raitaselle neljännen sijan.

Kilpailun voitti maaliskuisten Glasgow´n EM-hallien 3000 metrin pronssimitalisti Henrik Ingebrigtsen ajalla 7.52,74

– Alussa vauhdilla ei hurjasteltu, mutta loppu tuli reippaasti, vaikka itse vähän kanttasin viimeisellä kierroksella. Ei ollut ihan vielä valmiuksia, mutta kaikkiaan pirteä juoksu. Tavoite oli mennä alle 8 minuutin ja se meni useammalla sekunnilla. Erittäin hyvä kauden avaus, Raitanen sanoi SUL:n tiedotteessa.

Raitasen, 23, aiempi ulkoratojen ennätys oli viime vuonna juostu 8.05,98. Hän tosin alitti sen jo talven hallikaudella juostuaan halliennätyksekseen 7.55,71. Kevään mittaan Raitanen on ehtinyt voittaa 4 kilometriä maastojuoksun SM-kisoissa Janakkalassa.

Bergenin kisan jälkeen Raitasen kilpailukausi jatkuu Belgian Oordegemessä, jossa hän juoksee kauden ensimmäisen 3000 metrin estekilpailunsa.

– Lauantaina juoksen esteet ja sitten on viikon harjoitusjakso ennen Lahden gp-kilpailun 1500 metriä. Sieltä haetaan vauhtia Paavo Nurmen kisojen esteisiin, Raitanen sanoi.

Bergenissä juostiin noin plus 10 asteen säässä.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri