Henri Ansio ja Susanna Ylinen vauhdissa NUTS Karhunkierroksella - Jaakko Eskelinen hirmu vireessä 166 kilometrillä

Henri Ansion menestys poluilla jatkui myös Karhunkierroksella. Kuva: Aapo Laiho

Henri Ansion menestys poluilla jatkui myös Karhunkierroksella. Kuva: NUTS Karhunkierros/Aapo Laiho

Henri Ansio ja Susanna Ylinen veivät lauantaina nimiinsä NUTS Karhunkierroksen 55 kilometrin matkat.

Salomon Suunto Trail Teamia edustava Ansio käytti kilpailuun aikaa 4.28,30 ja kukisti toiseksi sijoittuneen Ivan Bogdanovin yli 13 minuutilla. Kolmanneksi sijoittui Jani Virta puoli tuntia kärjestä jääneenä.

Ylinen oli naisten puolella lähes yhtä ylivoimainen, sillä hän voitti loppuajalla 5.40,30 toiseksi sijoittuneen Paula Havun kymmenellä minuutilla. Kolmas oli Oona Hilkamo reilut 23 minuuttia voittajasta jääneenä.

NUTS Karhunkierroksen ylivoimaisin voitto nähtiin kuitenkin miesten 166 kilometrin sarjassa, kun Jaakko Eskelinen saapui maaliin tunnin ja 40 minuuttia ennen toiseksi sijoittunutta Antti Itkosta. Voittaja käytti matkaan aikaa 18.04,19 ja rikkoi aiemman reittiennätyksen yli kahdella tunnilla. Matkan kolmas oli Jussi Nokelainen neljä minuuttia Itkosen takana.

Naisten puolella 166 kilometriä nopeiten selvitti Tanja Bastamow. Voitto irtosi ajalla 28.45,15.

EskelinenJaakkoNUTSJaakko Eskelinen piti kovaa vauhtia 166 kilometrillä. Kuva: NUTS Karhunkierros/Guillem Casanova Photography

86 kilometrin matkalla nopeinta vauhtia pitivät Jussi Kumpula ja Kaisa Saario.

Kumpula saapui maaliin ajassa 7.53,32 ja voitti toiseksi sijoittunutta Markku Kouvaa lähes yhdeksän minuuttia. Miesten sarjan kolmas oli Kari Heikura 43 minuuttia kärjestä.

Naisten sarjassa Saario jätti loppuajalla 9.36,43 toisena maaliin saapunutta Pirjo Saukkoa vain 18 sekuntia. Kilpailun kolmas oli Mia Tuoriniemi lähes 28 minuuttia kaksikon takana.

34 kilometrin sarjoissa voittoon juoksivat Juuso Simpanen ja Maija Hakala.

Hakala käytti kilpailuun aikaa 3.31,53 ja voitti toiseksi sijoittuneen Emilia Koramon kuudella ja puolella minuutilla. Kolmas oli Reetta Peltonen vajaat kymmenen minuuttia kärjestä.

Simpanen selvitti matkan ajassa 2.47,14 ja jätti toiseksi sijoittuneen Antti Vainion seitsemän ja puolen minuutin päähän. Kolmanneksi sijoittui Sami Vähänen 12 ja puoli minuuttia voittajasta jääneenä.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri