550x90

Inov-8 Trail Cupin huipentui Niihamaan - Fincke ja Knuuttila kokonaiskilpailun voittajat

Niihamassa kirmasi 111 polkujuoksijaa. Kuva: Heikki Virekunnas

Niihamassa kirmasi 111 polkujuoksijaa. Kuva: Heikki Virekunnas

Vuoden 2019 Trail Cup saatiin päätökseen tiistaina, kun sarjan tältä erää viimeinen tapahtuma kirmattiin Niihaman majalla Tampereella.

Kaupin Itäosan polkuverkosto oli viime päivien sateiden kastelema ja paikoin mutainen, joten kengänpohjaan vaadittiin karkeaa nappulakuviota. Seitsemän kilometrinen reitti ei siis tänä vuonna ollut ennätyskunnossa. Maaliin saapui 111 tapahtumaa kiittelevää polkujuoksijaa ja yhteensä Cupissa tehtiin vuonna 2019 yli 600 polkujuoksusuoritusta.

Osakilpailuvoittojen lisäksi Mikon Leipä -stagen nimeä kantavalla etapilla ratkottiin myös kokonaiskilpailun järjestys. Miesten sarjassa kevään kovin oli Mikko Knuuttilla, joka saavutti voittoon riittävän pistesaaliin kevyemmillä tehoilla. Viimeisen osakisan nimiinsä vei Ari-Pekka Lassila, jolle kotiin viemisinä oli Mikon Leipien lisäksi kokonaiskisan kakkossija. Kolmanneksi kokonaiskisassa ja toiseksi viimeisellä etapilla itsensä kampesi Tampereen Pyrinnön nuori suunnistaja Leo Matinheikki.

MiehetKokonaiskilpailuHVirekunnasKokonaiskilpailun kolme parasta Mikko Knuuttila (oik.), Ari-Pekka Lassila (kesk.) ja Leo Matinheikki. Kuva: Heikki Virekunnas

Naisten sarjassa nähtiin tiistaina Anni-Maija Fincken juhlaa, kun hän kuittasi itselleen sekä osakilpailun, että kokonaiskilpailun voittopalkinnot. Hänen pahin kilpasiskonsa Ulrika Uotila oli päättänyt ottaa Cupin finaalin kevyemmin, mutta piti silti kokonaiscupin kakkossijan itsellään. Matinheikin tavoin kokonaiskisan kolmas ja Mikon Leipä -stagen kakkonen oli naisissa Hanna-Mari Siivonen.

Inov-8 Trail Cupin 2019 kokonaiskilpailun

Miehet top 5

1. Mikko Knuuttila, Nouski 3952
2. Ari-Pekka Lassila, Vetelin Urheilijat 3911
3. Leo Matinheikki, Tampereen Pyrintö 3760
4. Jussi Salo, Kangasala SK 3702
5. Mikko Harju, Tampereen Hiihtoniilot 3670

Naiset top 5

1. Anni-Maija Fincke, Sajaniemen Sonnit 3994
2. Ulrika Uotila, Koovee 3942
3. Hanna-Mari Siivonen, Koovee 3858
4. Milla Lohikainen, Tampereen Pyrintö 3835
5. Annika Viilo, Tampereen Pyrintö 3614

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri