550x90

Richardsson kärkiaikaan 3000 metrillä – Helander ja Bolmqvist alittivat nuorten EM-rajan

Kuva: Deca Text & Bild

Kuva: Deca Text & Bild

Toukokuun kisoissa Eläintarhan kentällä Helsingissä tehtiin hyviä alkukauden aikoja eri juoksumatkoilla.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Eemil Helander alitti 3000 metrin estejuoksussa 19-vuotiaiden EM-rajan ennätyksellään 9.08,22. Saman teki IK Falkenin Nathalie Blomqvist naisten 3000 metrillä ulkoratojen ennätyksellään 9.31,17.

Naisten 3000 metriä voitti Vasa IS:n Camilla Richardsson. Eläintarhan kentän tuulisessa säässä aika oli 9.20,42, joka on kevään kotimainen kärkinoteeraus.

– Tarkoitus oli aloittaa rauhassa ja kiristää loppua kauden. Kahden kilometrin jälkeen tuntui, että kulkee hyvin, mutta viimeinen kilometri oli rankka, kun jäin yksin ja oli aika kova tuuli, mutta ei tämä katastrofi ollut, Richardsson sanoi SUL:n tiedotteessa.

Forssan Salaman Janica Rauma oli toinen ajalla 9.28,83 ja Blomqvist kolmas. Hän alitti kirkkaasti 19-vuotiaiden EM-rajan 9.45,00.

– Se ei mennyt suunnitelman mukaan. Mukana oli paljon hyviä juoksijoita, joten odotin, että tulee hyvä aika, kun pysyn kärjen perässä, mutta nyt jäin yksin juoksemaan. Oli vaikea tietää kuinka kovaa pitäisi juosta, Blomqvist sanoi.

Helander: Takasuoralla esteet piti ottaa tarkasti

Helander juoksi 3000 metrin esteet kilpaa vasta toisen kerran urallaan ja alitti EM-rajan 9.12,00 komealla soolojuoksulla.

– EM-raja oli tavoitteena, mutta en ollut ihan varma omasta kunnostani. Hyvä, että raja meni heti ensimmäisessä ratakilpailussa, vaikka jalat meinasivat väsyä esteillä, Helander kertaili kilpailua.

Tuuli söi myös Helanderin vauhtia.

– Tuulen takia esteet piti ottaa tarkasti varsinkin takasuoralla ja se teki kisasta vähän rankemman.

Nurmijärven Yleisurheilun Matias Meriläinen oli toinen ajalla 9.34,53.

Kevään kärkiaika syntyi myös miesten 800 metrillä, jonka voitti Naantalin Löylyn Markus Teijula. Tuulisessa säässä aika oli 1.51,12. Joensuun Katajan Samu Mikkonen oli toinen ajalla 1.51,51.

Lisää urheilijoiden kommentteja on luettavissa osoitteesta Yleisurheilu.fi

550x350

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri