Henri Ansio seitsemäs maailman suurimmassa ultrajuoksukilpailussa

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Noora Honkala naisten kilpailussa 20:s.

Henri Ansio sijoittui seitsemänneksi sunnuntaina käydyssä Comrades Marathon -ultrajuoksukilpailussa Etelä-Afrikassa.

Nousujohteisen juoksun noin 87 kilometrin ja viiden nousun reitillä tehnyt suomalainen oli puolimatkassa vasta sijalla 51, mutta kova vauhdinpito seuraavilla kymmenillä kilometrillä nosti Ansion maalissa seitsemänneksi. Ansio teki suomalaista ultrajuoksuhistoriaa, sillä hän on ensimmäinen suomalainen, joka on saanut kultamitalin Comrades Marathonilla. Kilpailussa kultaisella mitalilla palkitaan kymmenen parasta naista ja miestä.

Kilpailun voittoon juoksi eteläafrikkalainen Edward Mothibi ajalla 5.31.33. Ansio jäi voittajalle vajaat 14 minuuttia. Voittajan kilometrivauhti oli 3.50/km. Ansio läpäisi reitin juuri alle neljän minuutin vauhtia.

Ansio oli kilpailun paras eurooppalainen ja toiseksi paras Afrikan ulkopuolinen juoksija. Japanin Neo Kazami oli kilpailun kolmas.

Noora Honkala oli naisten kilpailussa 20:s. Alussa suomalainen juoksi peräti 10 parhaan joukossa, mutta sijoitus tippui toisella puolikkaalla. Naisten kilpailun voitti Etelä-Afrikan Gerda Steyn ajalla 5.58.53. Honkalan aika oli 7.14.22.

Comrades Marathon on juostu vuodesta 1921 alkaen ja se on jäänyt pitämättä vain vuosina 1941-1945. Nykyään tapahtuman osallistujakatto on 25 000 juoksijaa ja se on maailman suurin ultrajuoksutapahtuma.

-Juho-Veikko Hytönen

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri