MM- ja olympiarajan alittanut Raitanen suuntaa seuraavaksi Jukolaan: ”Kun juoksin osuuden Tiomilassa märässä metsässä, sitä huomasi, kuinka sisäsiisti laji yleisiurheilu on”

Kuva: Hasse Sjögren/Deca Text & Bild

Kuva: Hasse Sjögren/Deca Text & Bild

Topi Raitanen sai toivomansa onnistumisen Paavo Nurmen kisoissa, jossa oma ennätys putosi 8.21,47:ään. Se rikkoo Dohan MM-kisojen tulosrajan 8.29,00 sekä Tokion olympiarajan 8.22,00 ja nosti Raitasen Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

– Se oli yksi tämän kauden tavoitteista, tehdä Tokion suora raja. Oli hyvä vauhdinjako ja minulle sopiva nousujohteinen juoksu. Kavereilla ei ollut halua lähteä hakemaan ennätystä, Raitanen sanoi Yleisurheilu.fi -sivustolla.

Raitanen paransi ennätystään roimasti, sillä hänen aiempi parhaansa oli 8.28,48. Raitanen oli juoksussa kolmas Yhdysvaltain Andy Bayerin (8.18,29) ja Kenian Nicholas Bettin (8.21,20) jälkeen.

– Kahden kilometrin väliaika (5.38) oli kymmenen sekuntia kovempia kuin kauden ensimmäisessä estekilpailussa Belgiassa, mutta kun tämä oli kauden toinen estekisa, oli vielä vähän hakemista, miten kiri lähtee.

Raitanen uskoo, että kauden mittaan ennätyksessä on vielä varaa parantaa.

– Jos menee oikein hyvin, sellainen 3-4 sekuntia siinä on varaa.

Raitanen jatkaa seuraavaksi Jukolan viestiin, jonka jälkeen ohjelmassa on vielä 1500 metriä Saksassa ennen vuoristoleiriä St. Moritzissa.

– Flagstaffin leirin jälkeen keväällä, kun juoksin osuuden Tiomilassa märässä metsässä, sitä huomasi, kuinka sisäsiisti laji yleisiurheilu on. Tästä mennään radalta pukuhuoneeseen, Raitanen naurahti.

RaitanenTopiPNGDecaKuva: Deca Text & Bild

Ennätys rikkoi myös Pekka Päivärinnan ennätyksen 8.25,4.

– Häneltä olen saanut paljon neuvoja ja hänen kanssa on juteltu, hän kertoi.

Turussa juostiin tiistaina myös 1500 ja 800 metrillä. Naisten 1500 metrillä Kristiina Mäki oli kuudes ja Sara Kuivisto kahdeksas. Voiton vei Ugandan Winnie Nanyondo ajalla 4.06,21. Toisen tonnivitosen startin voitti Janica Rauma ajalla 4.24,05.

Miesten 800 metrillä maaliviivan ensimmäisenä ylitti Kenian Cornelius Tuwei ajalla 1.46,37. Markus Teijula oli seitsemäs kauden kotimaisella kärkituloksella 1.49,76.

Lisää urheilijoiden kommentteja Paavo Nurmi Gamesista on luettavissa sivulta Yleisurheilu.fi

Tulokset

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri