Saapunki jälleen voittoon vuorijuoksussa!

Saapunki reilu viikko sitten kisantun Ultraksrin vertikaalitonnin palkintopallilla.

Saapunki reilu viikko sitten kisantun Ultraksrin vertikaalitonnin palkintopallilla.

Susanna Saapunki otti jo toisen vuorijuoksuvoiton reilun viikon sisään. Saapunkin voitti sunnuntaina kilpaillun Pizzo Stella Skyrunning tapahtuman vertikaalitonnin Italiassa.

Saapunki ehti voittaa jo aiemmin tässä kuussa kilpaillun Engadin St. Moritz Ultraks Vertical -vuorijuoksutapahtuman Sveitsissä

Pizzo Stella Skyrunning -tapahtuman vertikaalitonni kilpailtiin 4,8 kilometrin reitillä, maalin ollessa lähes 2400 metrin korkeudella meren pinnasta. Saapungin voittoaika kilpailussa oli 51:39. Naisten kilpailun toiseksi tullut italialainen Corinna Ghirardi jäi Saapungille 54 sekuntia. Kolmas oli Arianna Oregioni. Huomion arvoista on, että vain yhdeksän miestä oli kilpailussa Saapunkia nopeampia.

– Oli kyllä tämän kesän parasta menoa ehdottomasti. Lupasin valmentajalle, että lähden rauhassa ja tarkkailen liikkeelle. Kakkoseksi sijoittunut on tosi tunnettu kova vuoriurheilija täällä Italiassa, niin otin siitä peesin. Ensimmäinen puolikas kisasta oli minulle hankalaa kivikkoporrasta ja yritin ottaa peesissä mallia rytmistä millä edetä, kommentoi Saapunki Kestävyysurheilu.fille.

Saapunki ratkaisi kisan kovalla loppuvedolla.

– Kilometri ennen maalia tuli tasainen juoksupätkä, jossa iskin ja kiristin vauhtia, kun matkalla huomasin, ettei kilpakumppani pystynyt vastaamaan juoksupätkillä. Lopuksi 400m matkalla noustiin melkein 200 metriä, joten se pätkä oli tänään minulle hyvä ja sain tehtyä eroa. Meno oli tänään kaikin puolin hallinnassa, mukavaa ja pystyin loppuun asti tekemään mäessä rytminvaihdoksia.

Saapunki jatkaa edelleen pitkää leiriään Italiassa ja kilpailee taas tulevana perjantaina Canazeissa juostavassa DoloMyths Run -vertikaalitonnissa.

-Petri Ikävalko

Tulokset

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri