Raitanen, Richardsson ja Rinne tänään tulessa Lapinlahdella

Topi Raitanen kisaa tänään Lapinlahdella. Kuva: Deca Text & Bild

Topi Raitanen kisaa tänään Lapinlahdella. Kuva: Deca Text & Bild

Vuoristoleiriltä alas tullut Topi Raitanen, hyvää kuntoa uhkuva Camilla Rickharsson ja tuore universiadien mitalisti Joonas Rinne testaavat tänään kuntoaan Lapinlahden Motonet GP:ssä.

Lapinlahden keskiviikkoisen Motonet GP:n 3000 metrin estejuoksu on Topi Raitaselle mielenkiintoinen testi. Tavoite on juosta ennätys kilpailussa joka on heti korkeanpaikan leirin päätteeksi.

– Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tulin Suomeen. Se on ensimmäinen kerta, kun kilpailen näin pian vuoristoleirin jälkeen. Nyt nähdään miten se toimii, Raitanen sanoi tiistaina Lapinlahdella Yleisurheilu.fin mukaan.

Raitasen ohella Lapinlahden kilpailun kotimaisia kärkinimiä ovat keihäänheittäjä Antti Ruuskanen, 100 metrin aidoissa kohtaavat Annimari Korte ja tuore universiadien mitalisti Reetta Hurske sekä Matilda Bogdanoff, universiadien 1500 metrin mitalisti Joonas Rinne sekä 5000 metrillä ennätysjahtiin lähtevä Camilla Richardsson.

Kuinka kilpaileminen heti vuoristoleirin jälkeen toimii, kiinnostaa Raitasta ennen muuta tulevia arvokisoja ajatellen.

– Jos tämä toimii, tätä voidaan käyttää ennen ensi vuoden Pariisin EM-kilpailuissa. Syksyllä Dohassa käytäviin MM-kisoihin tai ensi vuoden Tokion olympialaisiin se ei sovellu. Niissä kisoissa pitää ottaa huomioon myös lämpöön sopeutuminen, joten niihin kisoihin ei tulla suoraan vuoristoleiriltä.

”Eiköhän se suorituskyky sieltä löydy”

Raitanen juoksi kesäkuun alussa Turussa 3000 metrin esteissä ennätyksensä 8.21,47, joka rikkoi Dohan MM-kisojen ja Tokion olympiakisojen tulosrajat. Keskiviikkona kenialaisen Lawrence Kemboin johdolla on tarjolla juoksu, jossa Raitanen voi tavoitella 8.20:n alitusta.

– Nyt pitäisi mennä vähän tasaisemmalla vauhdilla ja 2000 metrin väliajan pitäisi olla noin viisi sekuntia kovempi kuin Turussa, eli siinä 5.34-35. Siitä kerkiää vielä hyville loppuajoille, Raitainen sanoo.

Sveitsin vuoristoleirin jäljiltä Raitanen on luottavainen, vaikka kilpailutauko venyi odotettua pidemmäksi, kun juhannukselle suunniteltu 1500 metrin kisa Saksassa peruuntui huonon sään takia.

– Sveitsin leiri oli vauhtikestävyyspainotteinen, eli kovimpia vetoharjoituksia ei nyt tehty. Kunto on mennyt eteenpäin ja alkukaudesta tuli juostua hyviä kisoja, joten eiköhän se suorituskyky sieltä löydy, Raitanen arvioi.

Rickharsson tähtää 5000 metrin ennätykseensä

Camilla Richardsson juoksi hiljattain Ranskan Saint-Maurissa 3000 metrin esteiden ennätyksensä 9.38,93, joka rikkoi myös MM-rajan. Uusi yritys on ensi viikolla Joensuun gp-kilpailussa, mutta sitä ennen vaasalaisjuoksija haluaa haudata Lapinlahdella neljä vuotta vanhan 5000 metrin ennätyksensä 15.57,95.

Naisten 5000 metrin kärkinimet ovat Georgian Valeria Zhandarova, joka tavoittelee MM-tulosrajaa (15.22,00) sekä Richardsson ja Valko-Venäjän Katsjarina Karnejenka, joka lähtenee noin 15.45:n vauhtiin.

– Katsotaan jaksanko loppuun asti hänen kanssaan, Richardsson viittaa Karnejenkaan.

– Treeneissä on nyt kulkenut hyvin. Olen todella hyvässä kunnossa.

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri