Suomella kova paikka säilyä Superliigassa – SUL julkisti suomalaisurheilijat Puolan EM-joukkuekilpailuun

Topi Raitanen juoksee reilun viikon päästä Puolassa. Kuva: Touho Häkkinen

Topi Raitanen juoksee reilun viikon päästä Puolassa. Kuva: Touho Häkkinen

Suomen Urheiluliitto on julkistanut joukkueen EM-joukkuekilpailun Superliigaan, joka kilpaillaan Puolan Bydgoszczissa 9.-11. elokuuta.

Suomen ohella Superliigassa kisaavat Ruotsi, Sveitsi, Puola, Kreikka, Espanja, Ukraina, Italia, Tshekki, Saksa, Ranska ja Britannia.

Superliiga muuttuu jatkossa kahdeksan joukkueen kilpailuksi joten Bydgoszczin kilpailun seitsemän parasta joukkuetta jatkavat Superliigassa ja viisi heikointa putoaa Ykkösliigaan. Joukkueen pistemäärä kilpailussa on miesten ja naisten lajien yhteenlaskettu pistemäärä.

– Nyt kun Superliiga supistetaan kahdeksaan joukkueeseen, siellä säilyminen on erittäin vaikeaa. Se edellyttää varmastikin lukuisia sijoituksia kärkikolmikkoon yksittäisissä lajeissa. Tässä kilpailussa se on kivenkova haaste, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola tiedotteessa.

Miesten 800 metrillä juoksee Ville Lampinen, 1500 Joonas Rinne, 3000 metriä Hannu Granberg ja 5000 metrillä Eero Saleva. Topi Raitanen juoksee 3000 metrin esteet.

Naisissa mukana ovat muun muassa Sara Kuivisto (800 ja 1500m), Janica Rauma (3000 m) ja Camilla Richardsson (5000m ja 3000m ej)

– Suomen joukkueen urheilijoille Superliigan kilpailu tarjoaa erinomaiset puitteet tehdä tulosta kovassa kansainvälisessä seurassa. Tämä on kovin mahdollinen eurooppalainen kilpailu tänä kesänä.

Niemi-Nikkola olisi mieluusti tehnyt valinnat Superliigaan vasta 1.-4. elokuuta käytävien Lappeenrannan Kalevan kisojen jälkeen.

– Se on harmi, että valinnat joudutaan tekemään ennen Kalevan kisoja. Nyt suomenmestaruuksille ei voida antaa tätä painoarvoa. Useimmissa lajeissa valinnat olivat kuitenkin hyvin selkeitä jo tämän hetken näyttöjen valossa, Niemi-Nikkola arvioi.

Koko joukkue on katsottavissa SUL:n sivuilta

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri