Kovalla harjoitusviikolla estemestariksi juossut Raitanen hakee top 3 -sijaa Puolasta

Kuva: Heidi Lehikoinen

Kuva: Heidi Lehikoinen

Kalevan kisojen estejuoksuissa ei nähty lauantaina yllätyksiä, kun mestareiksi juoksivat Topi Raitanen miehissä ja Camilla Richardsson naisissa.

Ajalla 8.45,32 voittanut Helsingin Kisa-Veikkojen Raitanen sai kisasta hyvän esteharjoituksen.

– Huomaa, että kun normaalia rytmiä hitaampaa juostaan, esteiden ylittäminenkin on vaikeampaa. Kiihdytin varsinkin vesiesteelle, kun yritin hakea sitä rytmiä, Raitanen sanoi Yleisurheilu.fi -sivustolla.

Raitaselle kilpailu oli osa kovaa harjoitusviikkoa, koska pohjevaivatuntemukset korkean paikan leirillä jättivät muutaman kovemman rataharjoituksen väliin.

– Teimme maanantaina ja keskiviikkona vauhdikkaat harjoitukset. Niistä palautuminen oli vielä kesken, mutta halusimme tämän kisan uhrata ”huippujaloilta”, seuraavaksi Puolan Superliigassa kilpaileva Raitanen sanoi.

– Toivottavasti pystyn Superliigassa taistelemaan top 3 -sijoituksista. Varmasti on hyvä kisa.

Raitanen halusi myös auttaa muita suomalaisia juoksemaan hyviä aikoja. Muut suomalaiset eivät kuitenkaan tällä kertaa alittaneet yhdeksää minuuttia. Miika Tenhunen vei hopeaa ja Eemil Helander jatkoi hyvää kesäänsä juoksemalla ennätyksensä 9.01,44 ja ottamalla ensimmäisen aikuisten SM-mitalin.

Vasa IS:n Richardssonin voittoaika oli 9.44,21. Hän toivoi, että olisi saanut vedettyä mukanaan Forssan Salaman Janica Rauman MM-tulosrajan alle, mutta tämä jäi haaveeksi. Rauma otti hopeaa ajalla 10.08,43.

– Estetekniikka ei nyt toiminut, mutta olen tyytyväinen siihen, jos pystyn omalla vedolla juoksemaan huononakin päivänä tällaisen ajan, Richardsson sanoi.

Naisten joukko hajosi juoksun varhaisessa vaiheessa, eikä Richardssonin voitolle tai Rauman kakkossijalle ollut uhkaajia. Forssan Salaman Astrid Snäll oli yhtä reilulla erolla kiinni pronssissa, mutta hän loukkasi jalkansa kuivaesteellä viimeisellä kilometrillä, eikä pystynyt jatkamaan matkaansa.

Näin ollen loppukirissä pronssi tuli Vasa IS:n Sofie Lövdahlille ennen Someron Esan Linnea Haralaa.

Tulokset

inov8 boxi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri