Kuivisto viikonlopun tuplamestari – Vitosen voittanut Siikaluoma metsästää seuraavaksi ennätystä 1500 metrillä

Sara Kuivisto. Kuva: Deca Text & Bild

Sara Kuivisto. Kuva: Deca Text & Bild

Kalevan kisojen päätöspäivänä kilpailtiin muun muassa 800 metriä ja 5000 metriä.

Kuiviston tavoitteena oli kuorruttaa 800 metrin mestaruus viime vuoden tapaan omalla ennätyksellä, sää ei tukenut juoksijan toiveita.

– Tuuli teki tepposet. Oma ennätys oli tavoite, mutta varsinkin takasuoralla tuuli oli aika kova, Kuivisto harmitteli Yleisurheilu.fi -sivustolla

Kuiviston seuraava startti on EM-joukkuekilpailussa Puolan Bydgoszczissa, jossa hän juoksee 800 ja 1500 metriä.

– Onneksi ohjelmassa on ensin 800 metriä. Siinä on luvassa 12 juoksijan kisa, eli se voi olla aikamoinen nyrkkitappelu, Kuivisto tuumi.

IK Falkenin Nathalie Blomqvist oli 800 metrillä toinen ennätyksellään 2.07,62. Hän teki Kuiviston takana oman soolojuoksun, kun Kuivisto avasi juoksun hieman reilun minuutin avauskierroksella. Turun Urheiluliiton Viola Westling oli kolmas ennätyksellään 2.11,02.

– Aika tyypillinen minun juoksu, eli juoksin täysin oman juoksun. Olisi tietysti ollut hyvä, jos joku olisi ollut vetämässä tuossa ensimmäisellä kierroksella, Blomqvist sanoi.

Korkealaakso mestariksi kotiyleisön edessä

Naisten 5000 metrillä Helsingin Jyryn Katarina Skräddar teki vetojuhdan työt ja Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso korjasi kirillä mestaruuden.
Aiemmin Helsinki City Marathonin tällä kaudella voittanut Skräddar oli toinen ennätyksellään 16.50,15.

– Tiesin odottaa, että mailerina Moona tulee sieltä ohi, Skräddar sanoi.

Korkealaakso juoksi kotikisoissa kaksi ennätystä. Hän oli 1500 metrillä neljäs ajalla 4.28,52 ja 5000 metrillä mestari ajalla 16.43,52.

– Jalat tuntuivat alussa raskailta, mutta sitten juoksu lähti kulkemaan. Ajattelin jättää kirin viimeiselle 150-200 metrille, etten lähtisi liian aikaisin ja sippaisi lopussa, Korkealaakso sanoi 5000 metrin jälkeen.

– Olisin varmaan voinut juosta kovempaakin, mutta kun 1500 metriä kuitenkin painoi vähän jaloissa, otin varman päälle.

Teijula luotti vauhtiinsa lopussa

Miesten 800 metrillä Naanantalin Löylyn Markus Teijula ajoitti kirinsä täsmälleen oikein ja korjasi mestaruuden ajalla 1.51,01.

Teijula nousi viime metreillä mestaruudesta taistelleiden Ville Lampisen ja Joonas Rinteen ohi. He olivat toinen ja kolmas ajoin 1.51,03 ja 1.51,34.

Rinne avasi juoksun vetämällä avauskierroksen 56,25, mutta kiritaistelussa 1500 metrin mestarin paukut eivät riittäneet kirkastamaan viime vuoden hopeaa.

– Kulta oli tavoitteena, mutta ei riittänyt vääntö loppuun asti, Rinne sanoi.

Teijulalla on kauden mittaan ollut akillesvaivaa ja vaikeuksia saada juoksussa itsestään kaikki irti. Nyt kaikki toimi.

– Matkavauhdin kanssa on ollut ongelmaa. Nyt odotin, että Jaakko Lehtilä olisi lähtenyt vetämään kovaa, mutta sitten ei mentykään niin kovaa kuin arveli. Minä odotin ja luotin omaan vauhtiini lopussa, Teijula sanoi.

Siikaluomalle uran ensimmäinen mestaruus

Miesten 5000 metrillä Lahden Ahkeran Martti Siikaluoma vei uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden.

– Odotin koko ajan, että Eero (Saleva) tai Hannu (Granberg) tulee takaa ohi, mutta minulla olisi ollut vielä yksi vaihde, Siikaluoma sanoi.

Seuraavaksi Siikaluoman toiveissa on rikkoa 1500 metrin ennätys Oulun Tähtikisoissa.

– Sellainen 3.45-3.46 pitäisi olla juostavissa. Tälle kaudella on painotettu 1500 metriä. Mutta olen sitä mieltä jos 1500 metriä kulkee, myös 5000 metriä kulkee.

Hopealle kiri Jyväskylän Kenttäurheilijoiden 18-vuotias Eemil Helander, jolle mitali oli Kalevan kisoissa viikonlopun ja uran toinen.

–Samassa kohdassa kuin eilen (esteissä), 500 metriä ennen maalia, ajattelin, että nyt jaksan maaliin asti. Siitä kaikki peliin. Hyvin toimi tuo kiri, enemmän jopa yllätti tämä kuin eilinen, Helander sanoi.

Hänelle kahden mitalin viikonloppu oli iloinen yllätys. Ajatuksissa oli, että mitali esteissä voisi olla mahdollinen, mutta vitosella hän lähti haastamaan ja pistesija mielessään.

– Mitalia en osannut ajatella, Helander sanoi.

Lisää Kalevan kisoista voi lukea sivulta Yleisurheilu.fi

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri