Kuivisto juoksi ennätyksensä Superliigassa

Sara Kuivisto kohensi ennätystään Eupaan Superliigassa. Kuva: Deca Text & Bild

Sara Kuivisto kohensi ennätystään Eupaan Superliigassa. Kuva: Deca Text & Bild

Sara Kuivisto juoksi Euroopan Superliigassa 800 metrillä neljänneksi ennätyksellään 2.01,85, mikä on paras suomalaistulos 19 vuoteen. Camilla Richardsson oli estejuoksussa niin ikään neljäs hyvällä ajalla 9.42,97. Kärkikolmikkoon hänen loppukirinsä ei vielä riittänyt.

Kestävyysjuoksijoista onnistui myös 18-vuotias Pedersören Falkenin Nathalie Blomqvist, joka paransi 3000 metrin ennätystään 7,39 sekuntia 9.19,65:een ja sijoittui seitsemänneksi.

Kuiviston kaikkien aikojen viides Suomessa

Sara Kuivisto aloitti kahden lajin urakkansa Bydgoszczissa komealla ennätyksellään 2.01,85, jolla hän nousi kaikkien aikojen kotimaan tilastossa viidenneksi. Superliigassa se toi napakan loppukirin siivittämänä neljännen sijan.

– Mieletön tunne. Tiesin jo tuossa 600 metrin kohdalla, että tulee hyvä aika, kun ei tuntunut missään, eikä tunnu vieläkään, Kuivisto hehkutti maalissa.

Avauskierroksen kärki meni 59,62. Kuivisto juoksi koko matkan sisärataa. Alkumatkasta hän oli yhdeksäntenä, nousi viimeisen takasuoran alussa seitsemänneksi ja ennen viimeistä kaarretta viidenneksi ajautumatta kertaakaan toiselle radalle ennen kiritaiston alkamista.

– Vähän oli vaikea tuo loppusuora, kun ei ollut oikein tilaa, mutta kaikkiaan hyvä juoksu, mutta se ei ollut yllätys, kun kävin eilen juoksemassa pari 100 metrin vetoa, jäin sen jälkeen miettimään, että olisipa vain huomennakin näin kevyet jalat ja nyt oli, Kuivisto sanoi.

Kuiviston aiempi ennätys on viime vuoden Jyväskylän Kalevan kisojen 2.02,14. Kausivertailussa Kuivisto oli ennen juoksua yhdeksäs.

– Sunnuntaina sitten 1500 metriä. Onneksi ne olivat ohjelmassa näin päin. Muuten en olisi kahta matkaa juossut, Kuivisto sanoi.

Kilpailun voitti Ranskan Renelle Lamote ajalla 2.01,21. Maaliskuinen Euroopan hallimestari, britti Shelayna Oskan-Clarke oli toinen ajalla 2.01,45. Kuivisto löi mm. kaksinkertaisen Euroopan mestarin, Ukrainan Natalia Prishtshepan.

Kuiviston aika on tämän lajin paras suomalaistulos vuoden 2000 jälkeen.

Lue lisää: Kuivisto lähestyy kahta minuuttia, Suhonen: ”Pitää oppia juoksemaan optimaalisesti”

Richardsson: "Tästä on hyvä jatkaa Birminghamiin"

Camilla Richardsson oli 3000 metrin estejuoksussa neljäs, mikä oli yhden sijan paremmin kuin kausivertailussa. Richardssonin aika oli 9.42,97. Juoksun voitti kaksi edellistä estejuoksun Euroopan mestaruutta voittanut saksalainen Gesa-Felicitas Krause.

– Juoksu tuntui nyt paremmalta kuin Kalevan kisoissa, mutta tuo toinen kilometri oli sen verran hidas, ettei siinä voinut mitään huippuaikoja juosta, Richardsson sanoi.

Vaasalaisjuoksija on kesän mittaan parantanut 3000 metrin estejuoksun ennätystään kahdesti, viimeksi Joensuun Motonet GP:ssä lukemiin 9.35,27.

– Nyt voi sanoa, että nuo kolme edellä olivat minua parempia. Heillä oli myös paremmat tilastoajat. Omasta juoksusta voin sanoa, että sijoitus, juoksu ja esteiden ylitys olivat nyt ok. Varsinkin esteiden ylitys sujui nyt paremmin kuin viime kilpailuissa, Richardsson sanoi.

Richardsson juoksee seuraavaksi 18. kuluvaa kuuta Timanttiliigan Birminghamin osakilpailussa.

– Tästä on hyvä jatkaa Birminghamiin. Siellä tulee olemaan vauhtia, Richardsson sanoi.

Kalevan kisojen tuplaus painoi Salevan jaloissa

Eero Saleva voitti viikonvaihteessa Kalevan kisojen 10000 metriä ja oli 5000 metrillä kolmas. Tuplaus tuntui jaloissa vielä Superliigan 5000 metrillä, jolla Saleva oli 12:s ajalla 14.51,76.

– Kun vauhti parani sen ensimmäisen hölkkäkierroksen jälkeen, minulla kulki hyvin 2500 metrin asti. Sen jälkeen tuntui, että jaloista loppui potku. Se Kalevan kisojen tuplaus vissiin tuntui. Ei vaan ollut voimia runtata, Saleva sanoi.

– Sekin vaikutti, ettei Kalevan kisojen jälkeen saanut tähän väliin yhtään rytmiharjoitusta. Nyt pitää koettaa päästä mahdollisimman nopeasti treeniin kiinni ja levätä sitten ennen maaottelua.

Kilpailun voitti Italian Yemaneberhan Crippa ajalla 13.43,30. Crippa juoksi viime vuoden EM-kilpailuissa 10000 metrillä kolmanneksi ja on juossut tällä kaudella 5000 metriä 13.07,84.

Blomqvist kohensi sijoitustaa kaikkien aikojen listalla

Nathalie Blomqvist juoksi 3000 metrillä seitsemänneksi roimalla ennätysparannuksella ja ajalla 9.19,65, jolla hän nousi kotimaan 19-vuotiaiden kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

IK Falkenin juoksijan edellinen ennätys oli Boråsissa 19-vuotiaiden EM-kilpailujen neljännen sijan tuonut 9.27,04.

– Huomasin, että nämä ovat kovemmat kisat kuin mitä junnukisat ovat. Oli paljon enemmän tönimistä ja sellaista, mutta hyvin siitä selvisin, Blomqvist sanoi.

– Vauhti oli alussa hidasta ja kiihtyi sitten. Joukkueen puolesta jäi harmittamaan, että tuossa loppusuoralla tuli vielä pari juoksijaa ohi. Jalat tuntuivat ihan hyvältä juosta, saa nähdä miten on ensi viikonvaihteessa 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa.

Juoksun voitti sujuvaa suomea puhuva ruotsinsuomalainen Yolanda Ngarambe ajalla 9.07,67. Hän juoksi talvella hallissa 8.53,97.

Rinne: Huono juoksu

Joonas Rinne oli 1500 metrillä kymmenes ajalla 3.52,56. Rinne taisteli paremmista sijoista vielä 200 metriä ennen maalia.

– Huono juoksu. Vaikka olin matkalla joukon hännillä, niin ei tuntunut hyvältä ja loppukirissä tuntui, ettei ollut mitään annettavaa. Tässä on aika paljon kisoja takana. Se voi vaikuttaa, Rinne harmitteli.

Rinne on kesän mittaan juossut myös kolmanneksi Napolin universiadeissa ja voitti Lappeenrannan Kalevan kisoissa 1500 metrin mestaruuden jo kolmannen kerran peräkkäin.

Puolan Marcin Lewandowski piti viimeisen kierroksen hurjavauhtisessa kirissä takanaan britti Charlie Gricen ajalla 3.47,88. Viimeisen kierroksen Lewandowski juoksi noin 50,6! Rinteen loppuaika oli 3.52,56 ja viimeiseen kierrokseen hän käytti 54,6.

vj talvimainos banneri

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri