16- ja 17-vuotiaat kisasivat yleisurheilumestaruuksista Kankaanpäässä

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text & Bild

Kun 14- ja 15-vuotiaat kilpailivat SM-mitaleista Lahdessa, käytiin samana viikonloppuna 16- ja 17-vuotiaiden yleisurheilu SM-kisat Kankaanpäässä.

17-vuotiaiden 3000 metrillä nähtiin ylivoimaisia mestareita. Naiset 17 vuotta 3000 metrillä Lappeenrannan Urheilumiesten Moona Korkealaakso karkasi heti alkumatkalla muilta ja voitti ajalla 9.48,17. Pinja Kotinurmi Lahden Ahkerasta otti hopeaa ajalla 10.09,17.

– Ajattelin, että 10 minuutin alle ainakin, vähän fiiliksen mukaan. En tiennyt yhtään, miten tänään kulkee. Ei ollut mitään tarkkaa aikatavoitetta, lähdin juoksemaan vain mestaruudesta. Oli paljon helpomman tuntuista mitä on muissa kisoissa ollut, Korkealaakso sanoi SUL:n tiedotteessa.

Miesten sarjassa Ikaalisten Urheilijoiden Oskari Kangasniemi oli ylivoimainen mestari ennätyksellään 9.03,96. Hopeaa otti Toholammin Urheilijoiden Lassi Korpijärvi ajalla 9.24,60. Myös Kangasniemi karkasi omille teilleen jo ajoissa.

– Ajattelin vaan, että lähden kovaa, enkä jää odottelemaan muita. Jos olisi kirittäjiä, voisin vielä kovempaakin juosta, Kangasniemi sanoi.

– Tulevaisuudessa esteet on todennäköisesti päälajini, nuorempana myös jalkapalloa pelannut Kangasniemi sanoo.

Koskela omalla vedolla 2.13,85, Virtanen kiritaistossa Hakomäkeä vahvempi

Kalevan kisoissa 800 metrillä kahdeksanneksi juossut Kuivasjärven Auran Ronja Koskela lähti hakemaan kovaa aikaa 16-vuotiaiden 800 metrillä perjantaina. Omalla vedolla juostu 2.13,85 kertoi Lappeenrannassa ennätyksensä 2.11,82 pinkoneelle juoksijalle hyvää.

– Piti juosta kova aika. Kalevan kisoissa juoksin paljon paremmin kuin nyt. Nyt olen tyytyväinen, että tuntui hyvältä vaikkei ollut peesiapua. Yleensä yksin juostuna minusta tuntuu aina tosi pahalta, nyt tuntui jopa ihan siedettävältä, Koskela sanoi.

17-vuotiaiden 800 metrillä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Alisa Virtanen ja Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Veera Hakomäki kävivät odotetun tiukan mestaruuskamppailun, joka päättyi Virtasen eduksi ajalla 2.15,81.

– Painoin viimeisen 200 metriä niin kovaa kuin pääsin, Virtanen sanoi.

Missä vaiheessa olit varma, että Hakomäki pysyy takana?

– Vasta viimeisellä 30 metrillä, Virtanen sanoi.

Reisiluun rasitusmurtuman esiasteesta kesän kilpailukauteen kuntoutunut Virtanen kokee olevansa nousukunnossa. Kausi on antanut paljon.

– Olen tällä kaudella oppinut näitä taktiikkajuoksuja enemmän, ennen olen vetänyt aina itse. Sen puoleen ihan hyvä kausi ollut, kun olen oppinut uutta.

Leelle kaksi mestaruutta ja kaksi ennätystä

Helsingin Kisa-Veikkojen Benjamin Leestä tuli yksi Kankaanpään kisojen tuplamestareista, kun hän edellispäivän 400 metrin mestaruuden jatkoksi vei 16-vuotiaissa myös 800 metrillä kultaa. Edellispäivän tavoin myös toinen mestaruus tuli ennätyksellä, joka kasilla on nyt 1.56,14.

– Rankkaa. Eilen oli kolme starttia, jotenkin vaan pystyin vetämään hyvin. Tänään oli aika helppoa. Puhuimme Aleksin (hopealle juosseen Rajaniemen) kanssa, että lähdetään kovaa. Se toimi hyvin, ennätyksestään iloinnut Lee sanoi.

Moona Korkealaakso kiri 3000 metrin mestaruuden jatkoksi voittoon 17-vuotiaiden 1500 metrillä sunnuntaina.

– En oikein tiedä, se vaan näköjään oli siellä. Vähän näytti pahalta jo matkalla. Ei siinä hirveästi tarvinnut väsyttää itseään matkalla, vasta viimeisellä kierroksella. Ei ollut hirveän rentoa juoksu, mutta en olettanutkaan, että jalat olisivat mitenkään parhaat, Korkealaakso sanoi.

Korkealaakson seurakaveri Emma Hietaranta hallitsi vastaavia matkoja 16-vuotiaissa. Miesten puolella IF VOM:in Leonard Markén kiri niin ikään 3000 metrin voiton jatkoksi kultaan 1500 metrilläkin. 17-vuotiaissa Lempäälän Kisan Yleisurheilun Santtu Heikkinen puolestaan oli ylivoimainen mestari 1500 metrillä ajalla 4.08,40. Heikkinen voitti Kankaanpäässä myös esteet.

Heikkinen lähti juoksussa vetotöihin, kun kukaan muu ei siihen intoutunut.

– Ajattelin, että vedän ihan hyvään aikaan. Kukaan ei lähtenyt perään niin ajattelin, että juostaan nyt kevyesti voittoon, ettei jalat mene liian kipeiksi. Ehkä helpoin Suomen mestaruus mitä on tullut. Pystyin toistamaan viime vuotisen tuplamestaruuden, Heikkinen iloitsi.

Hän tavoittelee seuraavaksi Motonet GP:ssä Espoossa 18. elokuuta ennätystään 800 metrillä.

Kaikki Kankaanpään SM-kisojen tulokset on katsottavissa tästä
Lisää lajiraportteja osoitteesta Yleisurheilu.fi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri